0 0
Leestijd:2 Minuten, 25 Seconden

Hovocubo heeft steeds meer ritme. Oefenmeester Sander van Dijk koos voor een intensief programma om de vakantie uit de benen te halen. Na exact één trainingsweek (gestart op vrijdag 2 augustus) kwam stadgenoot HV/Veerhuys afgelopen vrijdag op bezoek in logeeradres van Hovo Sporthal De Kreek.

BRON: Hococubo

’t Veerhuys met een jonge ploeg bood zeker in het begin goede tegenstand maar moest de ploeg van Antoine Gooyers uiteindelijk toch capituleren. Echter, de 8-2 eindstand was slechts voor de statistieken, dat deed er helemaal niet toe. Het zoeken naar de juiste samenstelling van viertallen en in het ritme komen was vooral het doel voor beide teams. Wanneer beide ploegen in de competitie elkaar weer tegen komen zal de intentie van beide oefenmeesters veranderen en gericht zijn op het resultaat.

Een dag later een dubbel programma voor de hoofdmacht. Om 16.00 uur kwam uit Duitsland de selectie van Fortuna Dusseldorf aangereden. Een fysiek sterke ploeg en subtopper in Duitsland. De bezoekers hadden moeite met het hoge tempo van Hovocubo en ook deze ploeg moest einde wedstrijd genoegen nemen met een 8-2 nederlaag. Daarna kwam enige aanvulling van Hovocubo 2 om tegen Scagha’66 te spelen. Puur om ‘vlieguren’ te maken. 7-3 werd de eindstand.

Na een relatieve rustdag stond er maandagavond weer een wedstrijd op het programma. Uit Groningen kwam Leekster Eagles over en zij boden zeker in het eerste bedrijf grote weerstand. Hovocubo had moeite om het juiste ritme te vinden en de ruimtes. Na een Time Out van Sander van Dijk werd het doel weer gevonden. Met een 1-0 voorsprong werd de rust bereikt. In de tweede helft volgden er nog zes goals zodat de eindstand in een 7-0 overwinning. De kans dag Hovocubo deze ploeg over een maand weer tegen komt is reel aanwezig. De winnaar in de voorronde van de KNVB Beker tussen zvv Reuz en Leekster Eagles mag op 20 september het thuis tegen zvv Hovocubo opnemen.

Hovocubo 2 met coach Richard Meijer aan het roer begon met een door vakanties gehavende selectie met een nipte 4-3 nederlaag tegen zvv Volendam 2. Als ontlasting van de hoge intensiteit van het vlaggenschip had het nog een belangrijke inbreng in de gewonnen wedstrijd tegen Scagha. En Leekster Eagles 2 werd met 7-2 verslagen.

Een goede start waarbij voor beide teams duidelijk wordt waar nog aan gewerkt moet worden om weer op top niveau te komen.

Aankomende vrijdag reist Hovoubo af naar Hasselt waar het tegen de ploeg van Carmelo Niedu zal spelen. Dat wordt de laatste testcase voor de Supercup en de Champions League.

Hovocubo 2 ontvangt aankomende vrijdag in een minitoernooi asv Lebo 2 en zvv Zwaag (Sporthal De Kreek) kom en neem een kijkje. Op vrijdag 23 augustus reist het naar Groningen voor een oefenwedstijd tegen PKC en maandag avond in sporthal De Kreek een laatste testmeting tegen Alkmaarse Boys.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0