0 0
Leestijd:2 Minuten, 22 Seconden

Het vliegt alle kanten op deze week! Een zeperd OP Urk, winnen op maandagavond en drie punten cadeau vanwege een tuchtzaak.

Futsal Marum

Een zwaar gehavend Futsal Marum kon het eerder deze week niet bolwerken tegen koploper Urk. Coach Erik Donker kon geen beroep doen op Erwin Bandringa, Stephan Latuputty, Daniel Dongstra en Jordy Kailie. De 17 jarige Tom van Kammen debuteerde verdienstelijk en verder werd er een beroep gedaan op Derk Veenstra van team 2 en Christian Bron van team 3. Bron begint overigens steeds nadrukkelijker te laten zien dat hij het niveau van team 1 aan kan. Hoewel Futsal Marum goed begon aan de wedstrijd was het snel gedaan en Urk won eenvoudig en verdiend met 8-0.

Na deze zeperd OP Urk beleeft het vlaggenschip een bijzonder begin van de nieuwe week kun je wel stellen: op maandagavond winnen van De Griffioen (2-1) na een spannende wedstrijd en de volgende dag te horen krijgen dat er alsnog drie punten bijkomen vanwege het protest dat ingediend werd tegen Futsal Delfzijl dat een ongerechtigde speler had opgesteld in de verloren wedstrijd tegen de Oost Groningers. De tuchtcommissie van de KNVB besloot dat Futsal Delfzijl punten in mindering krijgt en Futsal Marum alsnog een reglementaire 3-0 overwinning krijgt toegewezen. Hierdoor krijgt Futsal Marum wat meer lucht en doet weer mee in de ruime middenmoot van de Topklasse.

Futsal Marum – De Griffioen 1
Coach Erik Donker kon weer beschikken over spelmaker Erwin Bandringa en ook Daniel Dongstra was terug van een blessure. Bovendien besloot Haije van der Molen weer eens mee te spelen en deze kersverse Leekster Gala-winnaar deed dat met veel dreiging. Futsal Marum besloot compact en afwachtend te spelen. Dat lukte goed, De Griffioen had meer balbezit maar wist daar weinig mee te doen. Behalve een schot op de paal wist Menno Snip zijn doel schoon te houden. Halverwege de eerste helft werd Van der Molen gestuit en uit de vrije trap wist routinier Arnaud Donker op aangeven van zijn broer Benjamin de bal hoog in het dak te knallen: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft bleef Marum compact en met geduld spelen. De Griffioen zette wel aan, maar de Marummer defensie stond goed en verdedigde fel. Uiteindelijk viel het tweede doelpunt voor de thuisclub uit een overtalsituatie waarbij aanvoerder Marc Boonstra -hij speelde zeer verdienstelijk als diepe spits- Arnaud Donker bediende en deze schoot knalhard en diagonaal in de kruising: 2-0. De Griffioen zette nog wel aan maar creรซerde weinig en Futsal Marum wist de ontstane ruimtes niet te benutten. Omdat de 3-0 uitbleef werd het nog even spannend toen De Griffioen 2-1 maakte, maar daar bleef het dus bij.

Futsal Marum kan weer een beetje omhoog kijken en vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen Drs. Vijfje. U bent van harte welkom!

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0