FC Eindhoven in laatste vijf minuten door naar kwartfinale KNVB beker (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:2 Minuten, 27 Seconden

FC Eindhoven heeft zich maandagavond geplaatst voor de volgende ronde KNVB beker. In het eigen Indoor Sportcentrum Eindhoven werd ’t Knooppunt 2 verslagen. Na een doelpuntloze eerste helft werd het net in het tweede bedrijf wel gevonden. Het werd 3-1. Trainer Jan Vogels: “We hebben ons geduld goed bewaard.”

FC Eindhoven  FC Eindhoven

Veel kansen, geen goals
Voor FC Eindhoven was het belangrijk dat ze de tegenstander niet zouden onderschatten. ’t Knooppunt twee versloeg eerder ook al Eredivisionist GZV Watergras om de beker. De bezoekers kwamen ook met de eerste kans. Na een counter werd er van dichtbij op goal gemikt, maar de bal werd op de paal geschoten. Daarna was het vooral FC Eindhoven dat het spel bepaalde. De bezoekers werden af en toe gevaarlijk vanuit een counter.

Jim Daniëls kwam in de zevende minuut dicht bij de openingstreffer, maar ook hij raakte het houtwerk. Vijf minuten later was Jorg van Galen tot driemaal toe dichtbij de 1-0. Twee van zijn inzetten werden echter gekeerd door de keeper, de derde door de lat. Ook een mooi in de kruising geplaatst schot van Lahcen Bouyouzan enkele minuten voor rust ging er niet in. De Amsterdamse keeper hield de bal er met een katachtige duik uit. De ruststand bleef daarmee 0-0.

Late treffers

De tweede helft begon met veel van hetzelfde als in de eerste helft. FC Eindhoven dat veel balbezit had, ’t Knooppunt dat naar counters loerde. Pas in de laatste vijf minuten van de wedstrijden vielen de doelpunten. In de 35e minuut opende Jeroen Hakkens de score. Na een aantal goede combinaties werd hij voor het doel gevonden, en schoot hij de bal hard in het dak van de goal. Nog geen minuut later was de score al verdubbeld. Lahcen Bouyouzan nam de bal goed mee langs de zijlijn. Hij gaf een lage voorzet welke werd binnengelopen door een speler van ’t Knooppunt: eigen goal.

In de 37e minuut deden de bezoekers wat terug. Na een moment van onoplettendheid bij de Blauw-Witten kon Karim Ajnane van dichtbij de 2-1 binnenschieten. De genadeklap viel in de allerlaatste minuut. Een vliegensvlugge counter van FC Eindhoven. Mo Allouch nam de bal mee naar voren, hield het overzicht en zag Bouyouzan vrijstaan. Laatstgenoemde maakte het beheerst af en zette de 3-1 op het scorebord.

Geduld bewaard
Vogels was uiteindelijk blij met het resultaat. “Het was een lastige wedstrijd. We hebben heel veel kansen gecreëerd, maar waren te inefficiënt. ’t Knooppunt was sterk in de counter, maar Pieter stond sterk te keepen. Verder hebben we ons geduld goed bewaard waardoor we uiteindelijk nog drie keer wisten te scoren”, zegt de coach.