FC Marlène voldoet aan de opdracht

“Slechte voorbereiding, goed resultaat”, zo omschreef trainer Anouk Roest zijn ’thuiswedstrijd’ tegen WSV/Shoepimp uit Apeldoorn. Vlakbij zijn huis zag hij zijn Heerhugowaardse selectie twee minuten voor aanvang van de wedstrijd de vloer van de sporthal bereiken. Toch was er van een negatief effect nauwelijks sprake. In de eerste helft werd namelijk een solide basis voor de overwinning gelegd (0-5). Apeldoorn werd uiteindelijk met een 1-8 zege verlaten.

FC Marlène

De afstand op de ranglijst mag dan groot zijn, de nummer laatst van de eredivisie kan meer interlands overleggen dan FC Marlène. Met recordinternational Samir Makhouki, de gelauwerde internationals Joey Ngarigota, Dick Hulshorst en Turks international Cihan Ozcan kijkt toch iedere tegenstander met respect naar de WSV-ers. De openingsfase ging redelijk gelijk op en er was een schitterende passeeractie van Issy Hamdaoui nodig om de wedstrijd open te breken. ‘Hitman’ bediende Hofkamp op maat: 0-1. Vanaf dat moment ging het snel. Het eenrichtingsverkeer werd door Sander de Zwart omgezet in 0-2, waarna Jordy Cretier met een schitterende vrije trap voor de 0-3 zorgde.

In het aanvalsgeweld raakten de Heerhugowaarders vervolgens wel De Zwart en Faisel Melah (tijdelijk) kwijt na een paar flinke botsingen. Toch zou het FC Marlène niet echt deren. Via een tienmetertrap van Hofkamp en opnieuw Cretier kwam de 0-5 ruststand op het scorebord.

Na de pauze bood WSV flink wat tegenstand. Uit een vrije trap kwamen de Apeldoorners zelfs een stapje dichterbij. Daarna was het moment echter aan Zakaria Amrani. De aanvoerder schoot eerst zelf raak met een verdekt schot, vervolgens gaf de technicus de assists op detrffer van Havermans en Cretier. Daarmee werd de eindstand bepaald op 1-8.

Aanstaande vrijdag staat er een bekerronde op het programma. FC Marlène/Rootring Wijnen neemt het thuis in de Waardegolf op tegen Eerste Divisionist Jogadores CF/Cagemax.

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom

GRATIS
BEKIJK