FC Zaanstreek lijdt nederlaag tegen titelkandidaat Sparta’67

Op een maandagavond naar ‘t Zand voor het inhaalduel dat al tweemaal verzet was. Er heerste een vloek op dit duel en dat bleek ook. Met slechts één wissel naar sporthal Multitreffer tegen een conditioneel sterk en goed georganiseerd Sparta’67.

Bron: FC Zaanstreek

Na een zeer vroege tegentreffer van de thuisploeg waren de Zaankanters wakker en voetbalden prima met de titelkandidaat mee. De gelijkmaker op slag van rust was dan ook meer dan terecht. Een goed uitgespeelde counter had vlak daarna de 1-2 moeten betekenen maar werd in het zijnet geschoten. Het bleef bij 1-1.

In de tweede helft was het al vroeg -na twee minuten spelen- Sparta’67 dat wederom zeer scherp startte en op een 2-1 voorsprong kwam. Het werd niet veel later onnodig 3-1 doordat voorin de bal niet kon worden vastgehouden. Een tegenaanval betekende de deksel op de neus en dat kwam de ploeg met één wissel niet meer te boven.

Maar wat er halverwege de tweede helft gebeurde is droevig en totaal onnodig. Een opstoot die niet bij onze gedragsregels past. Toch gebeurde het en zijn we hier als team en club verantwoordelijk voor. Een opstoot waarbij gelukkig vier spelers en coaches rustig bleven en zich wisten te beheersen. Er werd een gele en rode kaart uitgedeeld aan twee FC Zaanstreek spelers waarbij tweemaal rood niet had misstaan. Het werd uiteindelijk 7-2 en een grote deceptie.

Vrijdag zal “the New Great Old” weer ver moeten reizen. Dan naar Den Helder voor het duel tegen Zeemacht 2. De laatste wedstrijd voor de winterstop. Laten we positief blijven en proberen voor resultaat te gaan al zal dat niet meevallen. Hopelijk met een team dat sterk genoeg zal zijn en met voldoende wissels. Samen voor de winst, samen FC Zaanstreek. In goede en slechte tijden!

Meer info: Hoofdklasse A

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom

GRATIS
BEKIJK