Klasseverschil tussen Hovocubo en HV/Veerhuys te groot

0 0
Leestijd:1 Minuten, 33 Seconden

We schreven in de voorbeschouwing dat de eerste officiële ontmoeting tussen Hovo en ’t Veerhuys op 27 april 1983 een 11-2 uitslag kende. Evenveel keer vond Hovo het net op 10 december 2016. Wel incasseerde het het dubbele aan goals. Het publiek kwam ruimschoots aan zijn trekken.

Hovocubo  Hovocubo

Een bliksemstart, nog niet eens was er getwitterd dat de wedstrijd was begonnen of de eerste bal lag er al in. De gedreven Mo Attaibi was verantwoordelijk voor de openingstreffer. En ook deze treffer was nog niet op de social media genoteerd of Karim Mossaoui scoorde de twee nul. Nonchalance binnen de manschappen van Sander van Dijk zorgde ervoor dat de stand lang zo bleef en bracht uiteindelijk de gasten in de gelegenheid om langszij te komen. Odi Nimako wist als eerste Dave Stet te passeren. Stet die doorgaans zeer stabiel keept, maar vandaag zijn minst sterke wedstrijd van het seizoen keepte. Een misverstand tussen de keeper en een verdediger was de oorzaak van een inschattingsfout bij het uitlopen waardoor Wesley Donkers de gelijkmaker aantekende. In paniek raakte Hovocubo nooit, het hield de controle over de wedstrijd. 8 seconden voor de rust maakte Karim Mossaoui de goal die dit bevestigde.

Na rust kwam de doelpuntenmachine goed op gang. In de derde minuut was Mo Attaibi in zestig seconden tijd drie keer trefzeker. Een penalty van Amir Molkârâi, en goals van Mats Velseboer, Karim Mossaoui en Sofian el Adel (2x) vergrootten de marge. Veerhuys scoorde nog drie keer. Twee keer Maarten Zuiker (waarvan 1x ongelukkig in eigen doel) en Dennis Pals stifte de bal prachtig over Koen van der Leeden.

Met deze winst kan Hovocubo zich winterkampioen noemen daar een dag eerder FC Eindhoven en ’t Knooppunt gelijk speelden. De marge van vier punten op de nummer twee is voldoende om ook in het rechtstreekse duel volgende week tegen de Amsterdammers.