Futsal Dragten zet zichzelf te kijk

0 0
Leestijd:1 Minuten, 40 Seconden

Met slechts twee punten uit 8 wedstrijden is Jong Leekster Eagles de rode lantaarndrager in de Topklasse F. En dan volgt in sporthal De Drait de uitwedstrijd tegen Futsal Dragten, met 14 punten een goede subtopper in diezelfde Topklasse. Reden voor de thuisploeg om stiekem te werken aan het doelsaldo.

Dat laatste werd inderdaad gedaan. Maar dan wel in negatieve zin. Dragten was vrijdagavond zichzelf niet en de snelle omschakelingen aan Leekster zijde deden de thuisploeg de das om. Jong Leekster Eagles speelde zonder schroom, wetende dat men in een leerproces zit om daarvan op termijn de vruchten te kunnen plukken.

Futsal Dragten had nauwelijks tot geen antwoord op het snelle spel van de gasten. Natuurlijk, er waren kansen voor de thuisploeg, maar matig samenspel en onzuiverheid in afwerking zorgde er voor dat de voorsprong niet tot stand kwam. In een van de snelle uitbraken namen de Eagles zelfs de leiding, om even later ook voor 0-2 te zorgen. Het werd vlak voor rust zelfs 0-3 na een toegekende penalty.

Ook na de korte pauze was Leekster Eagles de bovenliggende partij. Het lukte Dragten eenvoudigweg niet om het tij te keren. Met de messscherpe counters was de afgang compleet toen er na 43 minuten spelen een hatelijke 0-5 op het bord stond.

Tegen beter weten in werd keeper Jelmer Hoekstra naar de kant gehaald voor een 5e veldspeler. Dit werd niet toegestaan door de scheidsrechter, omdat Sander Germeraad “niet dezelfde kleur keepershirt droeg dan Hoekstra” (…). Maar de wedstrijd was uiteraard al lang beslist, ondanks de 1-5 van Aaron Tahaparij in de 45e minuut.

Jong Leekster Eagles behaalde zo de eerste overwinning van het seizoen en de 1-5 was eigenlijk niet eens geflatteerd. Met gebogen hoofd dropen de Dragtster spelers af, wetende dat het stempel “erg matig’ op de wedstrijd was gedrukt.

Komende vrijdag speelt Futsal Dragten 1 een bekerwedstrijd tegen -nota bene- Futsal Dragten 2. Deze clash staat in De Drait gepland voor 21.00 uur. De messen worden geslepen…