Futsal Winsum verliest van LTC

0 0
Leestijd:1 Minuten, 42 Seconden

Futsal Winsum heeft vrijdagavond jl. met 3-1 verloren van LTC. De ploeg uit Assen won verdiend. Als de Winsumers echter meer van de vele kansen hadden benut, was er best wel een resultaat mogelijk geweest.

Bron: Futsal Winsum

Futsal Winsum moest het balbezit vanaf het begin veel aan LTC laten. De ploeg uit Assen kreeg kansen, maar de bezoekers in de counter ook. Vooral via de snelle David Albert Villalta. Die koos voor een pass op Ulco Brinkhuizen terwijl zelf schieten de beste optie leek. Na een lange pass kreeg Tim Hoff een grote kans. Hij had het beste kunnen afspelen op de vrijstaande Reinder Haaksema, maar hij schoot zelf en strandde op de goalie.

LTC kwam voor door een schot dat via de verre paal naast hobbelde. Hierna kreeg LTC-aanvoerder Robert Hamming binnen een minuut twee keer geel en hij moest vertrekken. Winsum kreeg een minuut lang de kans om met een man meer voor de gelijkmaker te zorgen. Vooral David Albert Villalta kreeg goede kansen maar hij kreeg de bal van dichtbij niet langs de doelman. Zowel LTC als Winsum kreeg goede kansen. Doelman Reinder de Haan lang vaak goed in de weg. Aan de andere kant kregen Reinder Haaksema en Deshly Storm de bal er niet in. Storm schoot in zeer kansrijke positie voorlangs en Haaksema ging nog wel de doelman voorbij maar die dook er op het laatste moment goed voor.

Direct na rust werd het 2-0. Winsum deed direct wat terug. Ulco Brinkhuizen trof eerst nog de paal. Even later schoot David Albert Villalta na een goede actie de aansluitingstreffer binnen. Verder kwam Winsum niet. Vier minuten voor tijd werd het 3-1 en de ploeg uit Assen had in de slotfase veel meer kansen dan de Winsumers die er niet echt meer doorheen kwamen.

Winsum speelde bij vlagen heel aardig maar mist wat effectiviteit en meedogenloosheid om voorlopig uit de onderste regionen van de Eerste Divisie weg te komen.

Vrijdag a.s. komt kampioenskandidaat Texel op bezoek in de Ripperdahal.