FVC verliest tweestrijd van Usquert en loopt eventuele promotie mis

0 0
Leestijd:4 Minuten, 16 Seconden

LEEUWARDEN – Gisteravond stond er in de Wiardahal te Leeuwarden de returnwedstrijd gepland voor een plek in de finale van de nacompetite Topklasse F/Hoofdklasse H/Hoofdklasse I. De eerste wedstrijd in Uithuizen eindigde in een 3-1 overwinning voor Usquert, dus FVC moest vanavond aan de bak.

Usquert speelde vanavond voornamelijk met de lange bal naar voren, waardoor FVC veelal geen druk kon zetten op de helft van Usquert. FVC daarentegen probeerde het wel via de opbouw vanaf eigen helft te doen, maar miste de kracht/kwaliteit om het Usquert echt moeilijk te maken. En mochten ze wel tot een schot op doel komen, dan stond de uitstekende doelman van Usquert zijn mannetje (de doelman van FVC verichtte overigens ook het nodige goede werk).

De eerste helft was helaas niet echt spannend/spectaculair en het publiek (goed gevulde tribune) ging dan ook eens goed voor de 2e helft zitten, want zij hoopten uiteraard op meer spektakel, gezien het belang dat op het spel stond. En ze hadden/kregen gelijk, de 2e helft bracht meer spektakel mede door de druk die op de schouders van de FVC-spelers kwam te rusten.

En dan zul je net zien dat –op het moment dat je verwacht dat FVC gaat scoren– het doelpunt aan de “andere kant” valt: 0-1. Dit was uiteraard een tegenvaller voor FVC, maar gelukkig werden de “mouwen opgestroopt” en ontstond er een echt “gevecht” met de nodige (kleine) overtredingen en irritaties aan beide kanten. Echter, de goed leidende scheidsrechter (dhr. Verhagen) was alert op alle fronten (al doe je het voor de spelers uiteraard nooit goed) waardoor het slechts tot het geven van een paar gele kaarten bleef.

Vrij kort na de 0-1 scoorde FVC de gelijkmaker en pakte FVC even later zelfs een voorsprong (2-1) waardoor de zenuwen bij zowel FVC als Usquert de overhand namen en het spel bij beide teams bij vlagen rommelig werd. Hierdoor nam de spanning uiteraard nog meer toe, helemaal toen een paar minuten voor tijd het nog steeds 2-1 stond en FVC de meevoetballende doelman in bracht.

Dit leverde voor FVC helaas niet het gewenste resultaat op, want slordig balverlies aan de kant van FVC gaf een speler van Usquert vrije doorgang naar het lege doel en rondde dit dan ook simpel af: 2-2. FVC probeerde hierna uiteraard nog wel om te scoren, maar de kracht om nog iets te forceren ontbrak bij de spelers.

Usquert is door dit resultaat dus door naar de finale, wat betekent dat zij nog steeds zicht hebben om ook volgend seizoen weer in de Topklasse F uit te komen. Aan de winnaar van de wedstrijd ZVV Urk 2 – Futsal Winsum 2 (vrijdag 26 mei a.s.) de taak om dit te voorkomen, zodat zij dus promoveren naar de Topklasse F.

Meer info: Topklasse F