0 0
Leestijd:2 Minuten, 25 Seconden

SCHAGEN / RIJSSEN – De zaalvoetballers van Excelsior’31 zijn na afgelopen vrijdagavond nog steeds zonder puntverlies in de eerste divisie. In Schagen won het na een boeiend duel met 2-5 van Scagha’66. Excelsior’31 voert nu samen met Leekster Eagles de ranglijst aan met twaalf punten uit vier duels. 

Zonder de geblesseerde Henk Lankamp begonnen de Rijssenaren na een lange reis sterk aan de wedstrijd in de kop van Noord-Holland. Het nam initiatief en had veel balbezit. Kansen voor Lucas Aydin en Serhat Sakru waren niet aan Excelsior’31 besteed. Hierna werd de thuisploeg een aantal keren gevaarlijk. Het raakte zelfs tweemaal het aluminium. Ook kreeg Scagha’66 door slordigheden achterin bij Excelsior’31 twee kansen in de schoot geworpen, maar dit liep goed af voor de rood-witten. Na twintig minuten zuivere speeltijd konden de teams met een 0-0 stand de kleedkamers opzoeken.

Kort na rust stond Excelsior’31 niet helemaal goed bij een corner, met de 1-0 als gevolg. De thuisploeg kon niet lang genieten van de voorsprong, want Jan Borghuis schoot vanaf de zijkant Excelsior’31 weer snel naast Scagha’66. Excelsior’31 drukte door en een goede combinatie tussen Lucas Aydin en Nikzad Mahbobi werd door laatstgenoemde beheerst binnen geschoten, 1-2. Niet veel later verdubbelde Rik Harbers de voorsprong naar 1-3.

Scagha’66 had het moeilijk en kwam er voetballend niet echt meer uit. Na een grove charge van Anass Bouhalhoul op Nikzad Mahbobi, welke slechts beloond werd met een gele kaart in plaats van direct rood, kon de gefrustreerde Bouhalhoul niet veel later alsnog vervroegd douchen. Met wederom een vieze overtreding op uitblinker Nikzad Mahbobi kreeg hij zijn tweede gele kaart gepresenteerd. Excelsior’31 had hierdoor kort een overtal en buitte dit goed uit door een treffer van Lucas Aydin, 1-4. De thuisploeg zette nog wel een vijfde veldspeler in, met een treffer (2-4) als resultaat, maar het slotakkoord was voor Excelsior’31. Met zijn tweede treffer van de avond bepaalde Jan Borghuis de eindstand op 2-5.

Door deze overwinning is Excelsior’31 nog steeds zonder puntverlies in de eerste divisie en staat het samen met Leekster Eagles aan kop met twaalf punten uit vier wedstrijden. Excelsior’31 is aankomende week vrij, waarna op vrijdag 25 oktober wederom een verre uitwedstrijd op het programma staat. Het reist dan af naar Den Helder voor de wedstrijd tegen MSV Zeemacht, degradant uit de eredivisie.

Scagha’66 – Excelsior’31 2-5 (0-0)
22. 1-0 Anass Bouhalhoul
23. 1-1 Jan Borghuis
25. 1-2 Nikzad Mahbobi
28. 1-3 Rik Harbers
38. 1-4  Lucas Aydin
39. 2-4 Klein Robbert Jan
40. 2-5 Jan Borghuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31
Gerjan Bakker (k), Jan Baan (k), Jan Borghuis, Serhat Sakru, Gert-Jan Schultink, Nikzad Mahbobi, Rik Harbers, Lucas Aydin, Cor Pongers en Farhad Mahbobi

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0