0 0
Leestijd:2 Minuten, 52 Seconden

De aankondiging vooraf loog er niet om. Dit zou een wedstrijd worden van het hoogste niveau. De verwachtingen waren hoog gespannen. Vanaf de eerste minuut boeide dit duel en dat zou niet minder worden. Publiek op de tribune leefde enorm mee en was uiteindelijk de grote winnaar. Morele winnaar was FC Eindhoven die zuiniger met de kansen omging en het geluk meer aan haar zijde had.

De wedstrijd is nog maar net een paar minuten oud wanneer Karim Mossaoui de bal van de Eindhovense verdediging afpakt en Manuel Kuijk passeert. We zijn nog geen halve minuut verder wanneer Jordany Martinus de gelijkmaker erin ramt. Zo! de toon is gezet. In een hoog tempo waarin beide ploegen laten zien de top van Nederland te zijn. Hovocubo won de Supercup tegen de Eindhovenaren, verloor vanavond de eerste onderlinge competitie wedstrijd en ons voorgevoel zegt dat het niet bij de return in Eindhoven blijft. Deze twee ploegen zullen de degens nog wel een paar keer treffen dit seizoen.

In hoog tempo golft het spel heen en weer met mooie aanvallen, combinaties en technische hoogstandjes. Maar het is pas in minuut zestien dat Hovocubo voor de tweede maal het net vindt wanneer Faisel Mellah een verdedigend duel wint en alleen op doelman Kuijk loopt. Hij passeert hem. En wanneer iedereen denkt met deze stand te gaan rusten is het Dennis van den Eijden die bij de doellijn van Dave Stet de bal van een beslissend tikkie voorziet waardoor de stand weer gelijk getrokken wordt.

 

Na de rust blijft het weer lang doelpuntloos maar wel boeiend. Jammer dat spelers van het kaliber van den Eijnden en Kuijk blessures moesten faken. Op de beelden is heel duidelijk te zien dat Kuijk met zijn hoofd bewust tegen de knie van Kevin Tromp kopt en ook van den Eijnden maakte van een mug een olifant bij een duel. Voor deze late actie die goed gezien was door de scheidsrechter werd een terechte gele kaart getrokken. Het is vooral spijtig omdat deze spelers dit gedrag helemaal niet nodig hebben om goed voetbal te laten zien. En dat blijkt ook want op sportieve gronden houdt Manuel Kuijk de tweede helft zijn doel schoon en scoort van den Eijnden uiteindelijk drie keer.

Pas in minuut 33 maakt de ploeg uit Brabant het verschil. De scheidsrechters die een goede pot stonden te fluiten hadden een 10-meter trap voor Hovocubo kunnen fluiten kort voor de 2-3 en kort voor de 2-4. Dit deden ze niet, maar waren wel consequent met de rest van de wedstrijd waardoor er voor Hovocubo verder niet veel reden tot klagen was.

Hierna moest het risico genomen worden door een vijfde veldspeler. FC Eindhoven had de zaken achterin echter prima op orde waardoor het gewenste gaatje door Hovocubo niet werd gevonden. Daarentegen is het Jordany Martinus die twee keer de lange bal in het leg doel van Hovocubo weet te mikken. De eindstand wordt uiteindelijk 2-6. Hiermee is Hovocubo wel teleurgesteld maar heerst er geen verslagenheid. Hovocubo staat er nog goed voor op een plek die recht heeft voor de play offs.

Volgende week is de wedstrijd tegen de nummer twee van de competitie Futsal Apeldoorn. De promovendus en dus nieuw in deze competitie, maar voor de kenners geen verrassing dat ze het zo goed doen. Hebben flink an kwalitatief spelersmateriaal ingekocht en de club organiseert zich goed zodat Hovocubo volgende week er een flinke kluif aan zal hebben.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0