Dames Avanti winnen van Exstudiantes Zwolle na ongelofelijke comeback

0 0
Leestijd:1 Minuten, 25 Seconden

De eerste kans is voor Avanti als Tessa Grashuis hard voorzet, maar Kim Poepjes net een teenlengte te kort komt. Daarna krijgt Kim Poepjes nog een kans, maar de keepster weet te redden. Toch is het Zwolle dat voor komt als Jennieke de Pater de 0-1 maakt. Daarna krijgt Avanti beste kansen op de gelijkmaker, maar het geluk zit niet mee. In de tiende minuut mag Zwolle vrij uithalen en maakt Suzanne Herpel de 0-2. Tegen de verhouding in valt vlak daarna ook de 0-3. Avanti blijft jagen op de aansluitingstreffer, maar tot de rust wordt er niet meer gescoord.

In de tweede helft start Avanti furieus en probeert met veel druk naar voren een snelle treffer te maken. De eerste vijf minuten krijgt de thuisclub ook een aantal kansen. Als de 0-4 echter valt, wordt het spel slordiger. Avanti wil wel, maar is vaak te onnauwkeurig om gevaarlijk te zijn. Met de nederlaag dichtbij, komt de strijdlust van Avanti naar boven. Met nog 7 minuten op de klok komt Kim Poepjes goed los van haar bewaakster en maakt de 1-4.

Twintig seconden later maakt zij ook de 2-4 en is Avanti weer helemaal terug in de wedstrijd. Weer twintig seconden later schiet zij een tien meter vrije trap binnen en is het 3-4. In de 38e minuut maakt Si Shut Hau de 4-4. Na een charge op dezelfde Si Shut krijgt Avanti haar volgende tien meter trap. Kim Poepjes schoot deze weer perfect hard binnen en de 5-4 kwam op het scorebord.

Deze voorsprong gaf Avanti niet meer weg en na een geweldige comeback is de eerste overwinning voor de dames van Avanti een feit!