Goede eerste helft de basis voor zege ZVC Veenendaal

0 0
Leestijd:3 Minuten, 22 Seconden

Met het aanbreken van de Toyota van Gent finaleweken, begonnen ook de finales voor ZVC. De eerste van die drie finales op weg naar Play-Offs voor promotie naar de Eredivisie bracht ZVC vrijdagavond naar Utrecht, alwaar JCK-Aiso de tegenstander was. De thuiswedstrijd werd door ZVC in de laatste seconden weggegeven en dat mocht deze keer niet gebeuren.

Bron + Foto’s: Z.V.C. Veenendaal (Teus Nieboer)

In de eerste helft leek er ook geen vuiltje aan de lucht. In de derde minuut zette Mo Ajiach ZVC op een 0-1 voorsprong en al duurde het lang voor de tweede, ZVC kwam geen moment in de problemen.

Mourad Marbouh: ”In principe stonden we de eerste helft goed georganiseerd. Dan lopen we ook uit. Doen we ons ding en doen geen gekke dingen. Als ze hoog druk zetten weten we de spits meteen moeten aanspelen. Dan krijg je ruimtes. Het enige wat we niet moeten doen, is meegaan in het rommelige spel, waar zij heel goed in zijn en wij dan weer wat minder. We hebben een goed eerste helft gespeeld en niet zoveel weggegeven. Niet zo heel hoogstaand, maar je staat toch ruim voor en dan maak je het jezelf nog lastig. Dan mag je onze keeper Mustafa Kaya nog dankbaar zijn. Ik denk dat hij en Mustapha Saidi de enige twee zijn die hun niveau gehaald hebben vandaag.”

In de eerste helft liep ZVC in de vijftiende en zeventiende minuut uit naar 0-3, waarna JCK-Aiso in de negentiende minuut wat terug kon doen en de 1-3 aantekende. In diezelfde minuut verruimde ZVC door Mohammed Hazzat de marge weer door de 1-4 aan te tekenen, wat tevens de ruststand werd.

“In de tweede helft gaan we mee in hun spel en creëren ze kansen. Dan lopen wij achter de feiten aan. Dat hebben we een paar keer in de wedstrijd gehad”, vervolgt Mourad. ”Gelukkig greep onze trainer goed in met een time out en bracht weer even de rust terug. Gehamerd op de organisatie en loop je weer uit.”

In de tweede helft kantelde de wedstrijd totaal. Lang wist Mustafa Kaya zijn doel met onwaarschijnlijke reddingen schoon te houden, maar in de dertigste en vierendertigste minuut bracht JCK-Aiso de spanning weer helemaal terug en was de stand 3-4.

“De tweede helft komen we teveel in duels.”, aldus de trainer, ”Dat is ook wat zij heel goed kunnen en dat willen wij vermijden. Een wedstrijd vol met strijd. Je zag dat we daar geen antwoord op hadden. Als je met 1-4 voorstaat, mag je jezelf niet in de problemen brengen door de tegenstander in leven te houden.”

Doordat JCK-Aiso op vijf overtredingen stond, waarna bij iedere volgende een 10-metertrap volgt, kon ZVC in de zevenendertigste en achtendertigste minuut weer uitlopen naar 3-6. Mohammed Hazzat en Bilal Tmim wisten deze buitenkansjes te verzilveren. In de laatste minuut was het slotakkoord voor JCK-Aiso dat de eindstand op 4-6 bepaalde. De eerste horde naar de Play-Offs is genomen.

Hicham Saidi: ”Volgende week is het sowieso feest. Voor de wedstrijd moeten we de punten in huis houden. We hebben het publiek ook wel nodig. Op de een of andere manier zie je dat wij met veel publiek een hoog niveau kunnen halen. Je ziet dat waar sommige spelers het moeilijk vinden met veel publiek, het spannend vinden, onze spelers dit juist prettig vinden. Ik hoop dus dat het publiek uit Veenendaal ons volgende week weer weet te vinden. Verder wil ik ZVV Ede feliciteren met het kampioenschap. Geweldig toch dat zij Eredivisie gaan spelen en wij nog volop meedoen voor promotie daarnaartoe.”

“We zeggen ook wel steeds nog twee”’ vult Mourad aan, “maar nu eerst één. Eerst naar de volgende wedstrijd kijken en die maar weer weten te winnen. Wij gaan er zeker een spektakel van maken.”

Die volgende wedstrijd is vrijdag 21 april a.s. in Sporthal West. De wedstrijd start om 21.00 uur, tegen ZVS/Bodemflex.

Meer info: Eerste Divisie B