Hoogeveen futsal verliest opnieuw (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:3 Minuten, 13 Seconden

HOOGEVEEN – Hoogeveen futsal heeft afgelopen woensdagavond  opnieuw niet weten te winnen. Waar vorige week nog het missen van zeven spelers in verband met Protos Weering als excuus aangedragen kon worden, waren de Hoogeveners gisteravond simpelweg  niet bij machte het sterk spelende Frisia te verslaan: 5-7.

Rob Klooster  Hoogeveen futsal

Vanaf de aftrap bleek al direct dat Frisia momenteel niet voor niets koploper is in de tweede periode. De gasten uit Leeuwarden zaten er vanaf het begin kort op, waardoor Hoogeveen niet echt in het hun spel kwam. Dit in combinatie met een niet scherp Hoogeveen leverde na enkele minuten dan ook een terechte voorsprong op voor Frisia door een goal van Tarik Bourakba. Niet veel later sneed diezelfde Bourakba knap door de Hoogeveense defensie en schoot via de binnenkant van de paal de 0-2 binnen. Nadat Frank Benjamins vervolgens eerst van dichtbij op de keeper had geschoten, en daarna in het zijnet, schoot hij bij zijn derde poging wel de aansluitingstreffer op het bord: 1-2. De blauwwitten probeerden door de drukken, maar via een snelle counter kwam Frisia op 1-3 door een goal van Arjan Bloembergen. vv Hoogeveen was het even kwijt en tot overmaat van ramp liep Wim Bos een voorzet van Frisia in eigen doel waardoor de gasten op 1-4 kwamen. In de laatste seconden voor rust mocht Andres Hoogeveen nog  een vrije trap nemen net buiten de cirkel. Hier wist hij wel raad mee en schoot snoeihard de 2-4 binnen.

SCHERPER

Nadat in de rust nogmaals de afspraken waren benadrukt, was het wederom Frisia dat scherper begon. De Leeuwarders misten kort na rust een grote kans, en kregen doordat Niek Bosscha bij een sliding hands maakte een penalty. Deze werd naast geschoten door Bourakba. Vanaf dat moment leek vv Hoogeveen wakker. Sander Benjamins schoot eerst nog naast, maar na een overtreding op Frank Benjamins net buiten de cirkel mocht er opnieuw aangelegd worden voor een vrij trap. Waar de defensie van Frisia een direct schot op doel verwachte, werd de bal breed gelegd op Andres Hoogeveen die zijn tweede van de avond binnen schoot: 3-4. Kort hierop kreeg Frisia een enorme mogelijkheid om weer uit te lopen, echter was de sterk keepende Bas Blanken de twee aanvallers van Frisia te slim af. De druk op de defensie van Frisia werd verder opgevoerd. Nadat eerst Sander Hartman hard naast schoot, kreeg vv Hoogeveen kort daarop opnieuw  een vrije trap net buiten de cirkel. Ditmaal wist Wim Bos wel raad met dit buitenkansje en schoot hard raak: 4-4. Het geloof bij vv Hoogeveen leek even terug, maar na een poging van Wim Bos die de lat trof en een schot voorlangs van Niek Bosscha deelde Frisia vier minuten voor tijd opnieuw een tik uit via hun smaakmaker Tarik Bourakba: 4-5. Reden voor vv Hoogeveen om keeper Bas Blanken in te ruilen voor een extra veldspeler. Met nog een minuut op het scorebord gebeurde er nog genoeg. Met alle risico van dien ging vv Hoogeveen op zoek naar de gelijkmaker, maar uit een snelle counter was het opnieuw Tarik Bourakba die aan alle onzekerheid  een einde maakte: 4-6. Vanaf de aftrap was het weer  vv Hoogeveen dat de aanval zocht en kwam via een eigen doelpunt op 5-6. De prima leidende scheidsrechter Vogelzang had het echter naar zijn zin in het Activum en liet nog even doorspelen. vv Hoogeveen probeerde het nog een keer, maar na balverlies kon Leon Yedema op de lege goal afgaan en de eindstand op 5-7 bepalen.

TERECHT

Al met al een zeer terechte overwinning voor Frisia, dat met Tarik Bourakba een smaakmaker voorin heeft lopen. Voor vv Hoogeveen is er nog geen man overboord. Wanneer men volgende week in Leeuwarden de drie punten pakt bij Blauw wit ’34 neemt het de koppositie weer over van ONR.