Zaalvoetballers O17 in de race voor Jeugd Olympische Spelen 2018

0 0
Leestijd:45 Seconden

Nederlandse zaalvoetballers onder 17 jaar hebben de kans zich te plaatsen voor de Jeugd Olympische Spelen, die in oktober 2018 in het Argentijnse Buenos Aires worden gehouden. Maar een eenvoudige klus wordt het zeker niet. Allereerst staat er een kwalificatietoernooi in Portugal op de agenda.

KNVB Media

Behalve tegen het gastland, spelen de Oranjezaalvoetballers tegen toplanden Italië en Spanje. In de andere twee – door de UEFA regionaal ingedeelde – groepen gaat het tussen Servië, Kazachstan, Roemenië en Rusland enerzijds en Slovenië, Hongarije, Slowakije en Oekraine anderzijds.

Twee Europese teams

Alleen de winnaars van deze toernooien plaatsen zich voor het vervolg. Vanuit het Europese continent kunnen twee landenteams deelnemen aan de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires.

Bondscoach Max Tjaden heeft inmiddels zo’n vijftig zaalvoetbaltalenten uitgenodigd voor de eerste selectieactiviteit eind deze maand. Zaalvoetbal is een nieuw onderdeel bij de Jeugd Olympische Spelen. Het neemt de plaats in van het veldvoetbal.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P