Hovocubo 2 verliest bekerwedstrijd na strafschoppenserie (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:4 Minuten, 50 Seconden

Nog 10 seconden op de klok, Kevin Tromp scoort de 5-4, nog 1.9 seconden op de klok, Iliass Bouzit scoort de 5-5! Twee talenten die de komende jaren het zaalvoetbal een gezicht gaan geven speelden met ieder twee goals in deze wedstrijd een belangrijke bijdrage aan een spannende pot, met name in de tweede helft.

Hovocubo

Eerst even de selectie van Hovocubo 2 doornemen: Ali Choukair, sinds zijn heupoperatie nog aan het tobben met zijn fysieke gesteldheid; Tom Overtoom, hamstringblessure; Richard Meijer, hamstringblessure; Mick van der Gulik, nog niet fit waardoor dit seizoen nog niet in actie gekomen; Enio Mul, als speler nog veel te licht voor dit niveau. Wel inzetbaar van de vaste spelers: Bart Overtoom, Robin Meijer en Mo el Bouziani. 3 spelers voor de veld bezetting. Kevin Tromp kan zich inmiddels volwaardig Hovocubo 1 speler noemen al heeft hij dit seizoen het tweede al vaker uit de brand geholpen. Daar ga je het niet mee redden. Niet meer dan logisch dat Peter van der Slikke een beroep doet op een aantal spelers die normaliter voor Hovo 1 uitkomen en ‘good old’ Every Janzen die voorafgaand aan de wedstrijd vertelde een shirt maat groter te willen ivm het fysieke gevolg van niet meer trainen. Maar met deze samenstelling kon Hovocubo als club sportieve weerstand bieden aan de regerend landskampioen.

Aanvoerder van ’t Knooppunt Jamal el Ghannouti kreeg namens Hovocubo een bloemetje en de felicitaties voor de prestatie in Europa: het bereiken van de Elite Round, dwz bij de beste zestien teams van Europa. Een geweldig resultaat. Het was vooraf niet te zeggen wat de publieke belangstelling op een maandagavond om 21.30 uur zou zijn. Er was dus slechts 1 tribune deel naar voren uitgeschoven. Deze was zeer goed gevuld en het was mooi om te zien dat het wel kan. Uit en thuis club samen een mooie pot voetbal kijken.

Na drie minuten spelen straft Ismael Ouaddouh een foutje in de Hovocubaanse verdediging af en zo komen de Amsterdammers op voorsprong. Beide ploegen krijgen hierna genoeg kansen maar deze worden niet afgemaakt. Bij beide ploegen slopen er wat slordigheidjes in. Bij ’t Knooppunt door de vermoeidheid van de trip naar Bratislava en bij Hovocubo door de wat onwennige gemixte samenstelling. Uiteindelijk is het wel Knooppunt die het gelukkigst is in de eerste helft door middels Iliass Bouzit en Tevik Ceyar nog twee keer het net te vinden. Dave Stet stopt nog een 10-meter trap van Adil Zouthane en Younes Makraou maakt pal voor rust de zeer belangrijke psychologische tegentreffer.

Na de rust weer kleine kansjes voor beiden en één keer groot gevaar na een uitbraak waarbij Adil Zouthane en Jamal Ghannouti Dave Stet tegenover zich hebben die uitstekend zijn doel verdedigd. Echt spannend wordt het pas in de laatste tien minuten. Met het gelukje dat de bal via het been van Sofian el Adel van richting wordt veranderd, is het Youssef Makraou die de aansluitingstreffer maakt. Hierdoor kan Hovo er weer echt in gaan geloven. Met een knappe onderschepping van Every Janzen worden de gebroeders Makrou in de gelegenheid gebracht om er een familiefeestje van te maken wanneer Youssef zijn broer Younes bij de tweede paal weet te vinden. Drie drie gelijk en het is weer echt een wedstrijd. Karim Mossaoui is nog heel erg dichtbij om de thuisploeg voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong te brengen, maar het lukt Ennes van Maasbommel de bal uit het doel te graaien.

Ook voor het doel van Dave Stet is het soms spannend en het publiek kon langzamerhand op het puntje van de stoel gaan zitten. De nummer 34 uit Amsterdam, Noureddine Oulad Ben Yousef gaat een duel aan met Dave Stet die hij vervolgens wint. 4-3 voor Knooppunt en nog drie minuten te gaan. Maar dan komen ‘de twee minuten van Tromp’. Een fantastische crosspass van Karim Mossaoui wordt door de behendige Kevin Tromp gepromoveerd tot doelpunt. En met nog 2:32 op de klok kan het nog alle kanten op gaan.

De tijd gaan dringen, pompen of verzuipen. nog twee minuten, nog 1 minuut. Gaan we op een penaltyserie af stevenen? De loterij die liever niemand wil. Gevaar voor beide doelen, maar de bal gaat er niet in. Nog veertig seconden op de klok, nog dertig, een schot van Youssef, nog twintig….. Kevin ontvangt de bal aan de linker zijlijn…. nog 17…. hij dribbelt er langs en speelt terug op Youssef Makraou…. nog 13…. een crosspass naar Karim Mossaoui bij de rechter achterlijn…. nog 12 seconden, Karim passeert de verdediger met een slepende beweging en legt de bal terug op de inkomende Kevin Tromp….. nog 10 seconden, Kevin zet Hovocubo voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong! 5-4. Dit kan niet meer mis gaan…… zou je denken…..

Knooppunt neemt de aftrap en Ennes van Maasbommel schuift mee naar voren…. nog acht seconden… nog zes…. nog vier…. Iliass Bouzit staat bij de tweede paal he-le-maal vrij…. nog drie….. Iliass wordt gezien en krijgt de bal… en met nog 1.9 sec op de klok staat het weer gelijk. 5-5 in weer een heerlijke pot, met name in de tweede helft. Dit is nou wat zaalvoetbal zo mooi en zo bijzonder maakt. Dergelijk wedstrijdverloop is geen uitzondering. Tot de laatste seconde is nog niets beslist.

Dit is een bekerwedstrijd, dus toch weer een loterij. Er moet een winnaar uit komen. Ben Youssef, El Ghannouti en Bouzit scoren 100% en Hovocubo niet waarmee ’t Knooppunt in toch weer een mooie zaalvoetbalavond naar de achtste finales gaat van de KNVB Beker waar het tegen PFC/Pro Sport Centrum uit Apeldoorn gaat spelen. Deze wedstrijd vindt op 27 november plaats in Apeldoorn.

Hovocubo 1 speelt op 1 december a.s. in dezelfde bekerronde tegen Groene Ster in Vlissingen.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P