sv Honselersdijk zaal verliest in slotfase

0 0
Leestijd:2 Minuten, 44 Seconden

Afgelopen vrijdag speelde sv Honselersdijk haar tweede uitwedstrijd tegen het hoog geklasseerde en ervaren White Stones. Dat White Stones haar thuishaven in Egmond aan Zee heeft liggen, betekende de eerste verre uitwedstrijd, anderhalf uur met de bus naar de kop van Noord Holland.

Peter Botman (Haaglanden voetbal)

Met een sterk afgeslankte selectie te opzichte van de laatste thuiswedstrijd, ging sv Honselersdijk het duel met White Stones in met maar twee veldspelers als wissel, waarvan met de jonge Fahrid Lammouchi een debutant bij de ploeg en op dit niveau.

Dapper

Hoewel sv Honselersdijk de strijd met White Stones dapper aanging en over de gehele wedstrijd het beste zaalvoetbal speelde en het meest in balbezit was, zat de kracht van White Stones in de ervaring in de zaal. Ook de ruimere bank met zes fitte en gemotiveerde wissels, waren de Noord Hollanders fysiek en conditioneel te sterk voor het andere oranje, waardoor de 5-3 eindstand te verklaren is.

Afwachtend

sv Honselersdijk startte de wedstrijd eigenlijk weer als de drie eerdere wedstrijden, te afwachtend en slap waardoor het binnen enkele minuten tegen een 2-0 achterstand aankeek. Toch herpakten de bezoekers zich goed en kwamen na een tiental minuten toch lekker in de wedstrijd. Het fysieke spel van White Stones zorgde soms voor verhitte momenten met over de gehele wedstrijd een groot aantal gele kaarten, zes in totaal. Toch moest er tot het begin van de tweede helft worden gewacht op de 2-1 van Nicky Brouwer. De aansluitingstreffer gescoord door Fahrid Lammouchi zorgde voor een nieuw elan bij de ploeg van coach Yuri van der Smitte. In deze fase speelde sv Honselersdijk White Stones bij vlagen van het kastje naar de muur, wat met nog zeven minuten op de klok zorgde voor vijf overtredingen van White Stones. Het was nu slechts een kwestie van tijd tot sv Honselersdijk ‘er op en erover’ zou gaan…

Opportunistisch

Misschien had de formatie van Van der Smitte na de gelijkmaker met een kleine selectie minder opportunistisch moeten gaan spelen en met de verdediging gesloten op de counter moeten gokken. Maar aan de andere kant leek White Stones rijp voor de slacht. sv Honselersdijk bleef de druk opvoeren, maar de beloning in de vorm van de verdiende voorsprong bleef uit. White Stones, dat goed door bleef wisselen, maakte gebruik van de wegvloeiende krachten bij de zes spelers van de bezoekende ploeg en wist in de laatste drie minuten tot tweemaal toe via een counter naar 4-2 uit te lopen. Kort daarop maakte één van de verdedigers van White Stones de zo nodige zesde overtreding op James Dhanai en het was Dhanai zelf die van dichtbij de aansluitingstreffer kon aantekenen uit de toegekende 10 meter trap 4-3.

Counter

Met nog anderhalve minuut op de klok probeerde sv Honselersdijk met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar dat leverde vlak voor het eindsignaal een treffer van White Stones op, uit weer een goed uitgespeelde counter. sv Honselersdijk verdiende op basis van inzet en het vertoonde spel meer dan de 5-3 eindstand, maar moest het afleggen tegen het fysieke spel en de brede bank van White Stones. Op 27 oktober speelt sv Honselersdijk weer thuis. Om 20.30 uur trapt het dan af in de Sosefhal tegen Zeemacht uit Den Helder.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P