Wederom winst voor FC Brasil’77

0 0
Leestijd:2 Minuten, 14 Seconden

Op vrijdag 11 november om 21.15 was het de wedstrijd ZSW/DPN – Brasil ’77. Zouden we opnieuw met de overwinning naar huis kunnen keren en zo de ranglijst blijven aanvoeren?

We warenΒ mooi op tijd en hadden de tijd om ons rustigΒ om te kleden en naar de wedstrijd toe te leven. Voor de wedstrijd begint gonst het al door de zaal dat de concurrentie gelijk heeft gespeeld en of dit goed is voor de wedstrijd blijft een lastige vraag wantΒ de klus in Wijchen moet eerst nog maar geklaard worden. Bij het begin van de wedstrijd werd het al snel duidelijkΒ dat ZSW/DPN voor de verdedigende tacktiek had gekozen. Wij moeten het spel maar moesten maken. Dit lukte wel redelijk en werden kleine kansjesΒ gecreΓ«erd maarΒ de doelman van ZSW/DPN had een uitstekende avond en hield er werkelijk alles uit. Maar zo als zo vaak scoort dan de tegenstander, doorΒ een vrije trap die door iedereen geraakt werd maarΒ als laatste door iemand van ZSW/DPN, 1-0. Daar sta je danΒ 1-0 achter. ZSW/DPN ging directΒ weer over totΒ verdedigen, en dat deden ze goed en daarbij waren hun counters ergΒ gevaarlijk. Het was zeker oppassen geblazen. Vlak voor de rust gebeurde het dan toch. De goed spelende Ron Prinsen werd onderuit gehaald en de tegenstander moest voor 2 minuten naar de bank.Β Een overtal situatie waar we dan ook dankbaar gebruik van maakten.Β Het wasΒ Alex Tempels die vlak voor de rust de 1-1 scoorde.Β Met deze stand gingen we ook rusten.

Na de rustΒ schroefden we het tempo op enΒ zetten we ZSW/DPN nog meer onder druk met harde schoten op hun doel. Daar staat tegenover dat ZSW/DPN bijzonder gevaarlijk bleef met hun uitvallen. Maar zo als gewoonlijkΒ bleef onze keeper Marco Olthuis op zijn hoede. Na ca 10 minuten speelde Alex Tempels zich prachtig vrij en scoorde hieruit een prachtig doelpunt. Hiermee bracht hij de stand op 2-1 in ons voordeel, ZSW/DPN gooide het toen over een andere boeg, zeΒ wisselden de keeper voor een veldspeler waardoorΒ de druk op onze goal een stuk hoger werd. We wistenΒ stand te houden onder deze druk en met nog enkele minuten te spelenΒ wist Jeffrey Megens aan de rechter kant iedereen voorbij te lopenΒ en met een keihard schot,dat het net deed opbollen, de keeper te passeren en zo de eindstand 3-1 op het bord te toveren. Zo werdΒ voor de derde keer oprij een uitwedstrijd met 3-1 gewonnen en blijven we weer een week de trotse koploper in de Topklasse. Β Volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg.