Libertas/Weed Free Service VR1 plaatst zich rechtstreeks voor play-offs

0 0
Leestijd:2 Minuten, 0 Seconden

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Den Haag werd er één minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van de vader van Den Haag speelster Ramona van der Harst. In een matige wedstrijd werd vrijdagavond in sporthal De Boppeslach in Damwâld zvv Den Haag met 3-2 verslagen.

Bron: z.v. Libertas (Foto: Meint de Vries)

De speelsters van Libertas strooiden deze wedstrijd met M & M’s. Deze afkorting stond voor “matig spel en mooie doelpunten”.

In de eerste helft kon Libertas op één vloeiende aanval worden betrapt. Deze begon bij keepster Laura Hummel en via Evelien Mensies en Josefien Slump belandde de bal voor de voeten van Silke van der Wal die hard en laag de bal in het doel schoot. Dit was voor de aanvalster uit Jirnsum alweer haar vijftiende competitietreffer.

Wie na deze voorsprong dacht dat Libertas het laag geklasseerde Den Haag een oorwassing zou geven, kwam van de koude kermis thuis. De Damwâldsters speelden slordig en leden een aantal keren onnodig balverlies. Daarvan wist Larissa Boerenstam vlak voor rust nog van te profiteren.

Na rust wijzigde er niet veel qua spelbeeld. Veel balbezit voor Libertas en een op de counter loerend Den Haag, die in de beginfase twee grote kansen om zeep hielpen. Thirza Leistra spoelde met een prachtig doelpunt de rare smaak van een matig optreden in keer weg. Dit doelpunt was wederom één uit het boekje, maar de pegel van Leistra richting het doel van keepster Celine Lindhoudt kreeg de handen op elkaar van de aanwezige toeschouwers. Ook het derde doelpunt was van een hoog kaliber. Het was clubtopscoorder en tevens de beste speelster aan Libertas-zijde deze avond, Jessie Prijs, die de trekker mocht overhalen.

Daarna ‘vergat’ Libertas om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Hierdoor zorgde Priscilla Mesker met een doelpunt nog voor twee spannende minuten, maar de gelijkmaker bleef uit.

Door deze verdiende maar moeizame overwinning heeft Libertas zich rechtstreeks geplaatst bij de laatste vier van Nederland. Libertas zal hoogstwaarschijnlijk als tweede eindigen in de reguliere competitie. De tegenstander in de halve finale zal de winnaar dan zijn van de wedstrijd ZVG en de winnaar van een brugwedstrijd.

In deze brugwedstrijd zal nummer zes van poule A het moeten opnemen tegen Drs. Vijfje VR1 of Exstudiantes Zwolle VR1. Deze beide teams treffen elkaar volgende week vrijdag in Zwolle, terwijl Libertas thuis aantreedt tegen OS Lusitanos.

Meer info: Eredivisie Vrouwen