ZVC Veenendaal dendert door en hoopt op nog meer “finales” (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:3 Minuten, 17 Seconden

Vrijdagavond was de tweede finale voor ZVC –in de Toyota van Gent finaleweken– op weg naar de play-offs voor de Eredivisie. Tegenstander was ZVS/Bodemflex uit Sint Michelsgestel. Een tegenstander die nog vecht voor het ontlopen van de play-offs voor degradatie. Er stond dus wat op het spel op “het vrijdagavondje ZVC.”

Bron + Foto’s: Z.V.C. (Teus Nieboer)

Aanvoerder Anass Lahnine: ”Dit was een tegenstander die vecht tegen degradatie. Ze groeven zich goed in, wat we ook al hadden verwacht. Aan ons dan om geduldig en volwassen te blijven voetballen. Dat zijn vaak niet de leukste wedstrijden. Dan komen ze ook nog eens met 0-1 voor. Dan kunnen ze zich nog meer ingraven. Gelukkig hebben wij de rust bewaard en hebben de bal het werk laten doen.”

Na de 0-1 kreeg ZVS Bodemflex nog een paar kansen om de score uit te breiden, maar op slag van rust was het een combinatie van de gebroeders Tmim die de stand op gelijke hoogte bracht.

Foto: Teus Nieboer

“Bilal Tmim komt dan met een ingeving en geeft een mooie assist op zijn broer Anass.” vervolgt Anass Lahnine, “dan zie je dat de tegenstander ook wat moet, maar dat niet kan, zolang wij in de organisatie blijven voetballen.” Zo werd de rust met een verrassende 1-1 bereikt.

“Eigenlijk verliep de wedstrijd zoals ik had verwacht. Al moet ik zeggen dat wij een hele moeilijke eerste helft speelden. Zij verdedigden heel goed op eigen helft en we hadden moeite om daar doorheen te komen. Dan kom je 0-1 achter en heb je het moeilijk, krijgen zij zelfs nog een paar kansjes. Verder waren wij de voetballende ploeg. Ik denk dat we wel 70% balbezit hadden. Dan kom je nog goed voor rust op 1-1. In de rust heb ik er ook op gehamerd dat we zo door moesten gaan. Dan zie je dat in de tweede helft de kwaliteiten naar boven komen drijven en dan loop je uit.” aldus Hicham Saidi.

VIDEO: Jaap Voetbal

In de tweede helft bleef ZVC zijn spelletje spelen, maar zakte ZVS nog verder terug en kwamen zij er met de lange bal nog minder uit. ZVC schroefde het tempo even op en in de zevende minuut zorgde Mohammed Hazzat voor de bevrijdende 2-1. ZVS Bodemflex moest toen, maar wist de weg naar voren niet te vinden.

Anass Lahnine: ”In de rust afgesproken om ons aan het plan van de trainer te houden. Dan zie je dat ze dat niet meer kunnen belopen. Zo loop je toch uit met mooie goals. Een volwassen overwinning, maar geen grootse wedstrijd.”

In de twaalfde minuut zette Samed Öztoprak goed druk en gaf Anouar Tmim de 3-1 op een presenteerblaadje. Twee minuten later volgde weer een goed uitgespeelde aanval waarbij Mohammed el Azzouzi het eindstation was en de 4-1 op het scorebord bracht en het Feestteam Red Alert het publiek opzweepte voor de laatste minuten. Het doelsaldo kan immers bij puntverlies in de laatste wedstrijd volgende week van belang zijn.

Foto: Teus Nieboer

Hicham Saidi: “De hoop voor vandaag op twee keer feest is toch nog uitgekomen. Er waren weer genoeg mensen vandaag en die hebben weer genoten van het spel en mooie doelpunten. Volgende week naar Panningen waar nummer vijf Beringe de tegenstander is. Dat zal weer hetzelfde worden als vandaag. Het zal echt niet vanzelf gaan. Als een ploeg goed kan verdedigen, kan zo’n ploeg het ons moeilijk maken. Nog een finale. We hebben het in eigen hand. Dan hebben we nacompetitie, of en daar wil ik eigenlijk niet aan denken, een geweldig seizoen gehad.”

In deze wedstrijd zorgde Mohammed Hazzat voor het slotakkoord in de laatste minuut door de 5-1 op het scorebord te zetten.

Volgende week bij winst kan ZVC de periode winnen en op eigen kracht de play-offs voor de Eredivisie halen.

Meer info: Eerste Divisie B

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P