Ontketend Os Lusitanos wint beslissingswedstrijd om het kampioenschap in Topklasse A

0 0
Leestijd:1 Minuten, 46 Seconden

Os Lusitanos speelt volgend seizoen in de Eerst Divisie. Op neutraal terrein (De Meent in Alkmaar) tegen Scagha ‘66 trokken de Amsterdammers onder leiding van Nederlands international Mohamed Attaibi en speler/coach Igino Vonsee het kampioenschap over de streep: 1-6.

In de eerste 10 minuten viel er weinig te beleven in sporthal de Meent. Kort na een kans van Jeroen Smit (Scagha’66) die door doelverdediger Erfan Khodabaks goed gepareerd werd was het de beurt aan Lionel Grootfaam, die op aangeven van Melvin Grootfaam een goede kans omzeep hielp. Uit een corner van Bobby Rebel scoorde Lionel Grootfaam – door zijn medespelers liefkozend Shizzl genoemd wordt – dan toch de 1-0 met een geplaatst schot. Os Lusitanos domineerde vanaf dat moment, maar beloonde zichzelf niet in de eerste helft, al was het met 3 schoten op de paal wel telkens dichtbij.

Gebroken
Voor een in de tweede helft heersende Os Lusitanos scoorde Bobby Rebel kort na rust op aangeven van Hoessein Jabir de 2-0. Na een fenomenale actie van Melvin Grootfaam vanaf eigen helft legde hij de bal klaar voor wederom Rebel die de 3-0 aantekende. Terwijl een kleine groep Os Lusitanos-fans in de sporthal onophoudelijk bleven zingen, keken de meegereisde Scagha supporters gefrustreerd toe hoe hun ploeg ook uit een man meer situatie niet wist te scoren.

Na de rode kaart van Jeroen Pater (Scagha ’66) was het verzet van de Schagenaren definitief gebroken. Daar waar Scagha ’66 aanvaller Robin Schouwvlieger eerder al goed weg kwam met een gele kaart na een natrappende beweging op Sander de Zwart. Uiteindelijk liep Os Lusitanos met speels gemak uit naar 0-6 door doelpunten van de gebroeders Grootfaam en topscorer van de Amsterdammers Hoessein Jabir. De eretreffer die doelverdediger Bouyafar moest slikken was er een voor de statistieken.

Terechte winnaar
Uit handen van Hjalmar Hoekama ontving aanvoerder Ralf Fenne de kampioensschaal en konden de festiviteiten beginnen. “We hebben dit seizoen al twee keer eerder van Scagha gewonnen. Als je dan ook de beslissingswedstrijd wint en vooral de manier waarop, dan mag je jezelf de terecht kampioen noemen”, aldus Attaibi en Vonsee eensgezind.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P