Oranje Futsal loot Finland in Play-Off voor WK-ticket

0 0
Leestijd:2 Minuten, 17 Seconden

Finland is de laatste horde voor Oranje Futsal op weg naar het WK in Oezbekistan. Het team van Miguel Andrés Moreno won in december het cruciale kwalificatieduel tegen Azerbeidzjan en plaatste zich hierdoor voor de play-off voor het WK 2024.

Bron: OnsOranje

De laatste keer dat Oranje op een WK stond was 24 jaar geleden in 2000. In totaal bereikte Nederland vier keer het mondiale eindtoernooi (in 1988, 1992, 1996 en 2000).

De wedstrijden tegen Finland worden gespeeld tussen 8 en 17 april. Oranje begint met een thuiswedstrijd en speelt de beslissende wedstrijd uit in Finland. De speeldagen, aftraptijden en wedstrijdlocaties worden op een later moment bekendgemaakt.

‘Wij kunnen het iedere tegenstander lastig maken’

‘’Alle drie de mogelijke tegenstanders tijdens deze loting waren uitdagend voor ons’’, aldus bondscoach Miguel Andrés Moreno. ‘’Finland, maar ook Polen en Kroatië staan hoger op de wereldranglijst, maar wij zijn ambitieus. We willen ons meten tegen goede tegenstanders en duelleren op de grootste podia. We hebben tegen toptegenstanders als Oekraïne, Kazachstan en Azerbeidzjan al laten zien dat we moeilijk te verslaan zijn en dat we het elke tegenstander lastig kunnen maken. Dit gaan we tegen Finland ook laten zien.”

“Finland heeft een sterk team met fysiek sterke en fitte spelers die in grote internationale competities spelen. Ook heeft Finland de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het zaalvoetbal en dit betaalt zich nu uit op het veld. Wij kijken in ieder geval erg uit naar het tweeluik tegen de Finnen. We hebben vertrouwen in eigen kunnen en we zullen, zoals altijd, alles geven. Nederland is sinds 2000 niet meer op een WK geweest, het is voor ons de hoogste tijd om hier wat aan te veranderen.’’

Resultaten tegen Finland

Op papier is Finland een aantrekkelijke tegenstander voor Nederland. Oranje Futsal won namelijk alle acht van de voorgaande ontmoetingen. De laatste keer dat beide teams tegenover elkaar stonden dateert wel alweer van 12 februari 2013. Destijds eindigde het duel in 3-1 voor Oranje. Tijdens het afgelopen EK 2022 in Nederland bereikte Finland de kwartfinales. Finland stond nog niet eerder op een WK. Momenteel bekleedt Finland de 17e plek op de wereldranglijst, Nederland staat 28e.

Kwalificatie voor het WK 2024 in Oezbekistan

Voor de finaleronde van de Europese WK-kwalificatie waren twintig landen geplaatst. Deze landen werden verdeeld in vijf groepen van vier. De groepswinnaars (Frankrijk, Spanje, Kazachstan, Portugal en Oekraïne) hebben via deze weg al een startbewijs bemachtigd voor het WK 2024. De twee overgebleven tickets gaan naar de twee winnaars van de Play-Off. Naast Nederland en Finland maken ook Polen en Kroatië via deze weg nog kans op het WK. Het WK 2024 in Oezbekistan wordt van 14 september tot 8 oktober 2024 gehouden. 

Meer info: WK Futsal 2024

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P