Oranje zaal speelt tweemaal tegen België

0 0
Leestijd:2 Minuten, 2 Seconden

Voordat het Nederlands zaalvoetbalteam volgende maand naar Georgië afreist voor het EK-kwalificatietoernooi, staan nog twee oefenwedstrijden tegen België op het programma. Het Topsportcentrum in Almere is op maandag 20 en dinsdag 21 maart het decor van de dubbel tegen de Zuiderburen. Op beide dagen begint de wedstrijd om 20.00 uur. KNVB Zaal

Bondscoach Max Tjaden selecteerde de volgende zestien spelers voor de ontmoetingen met België: 
Mo Allouch (FC Eindhoven), Mo Attaibi (Hovocubo), Lahcen Bouyouzan (FC Eindhoven), Said Bouzambou (FT Antwerpen), Ilias Bouzit* (zvv ’t Knooppunt), Dennis van den Eijnden* (FC Eindhoven), Jamal el Ghannouti (zvv ’t Knooppunt), Yoshua St. Juste (Hovocubo), Manuel Kuijk (zvv ’t Knooppunt), Youssef Makraou (ASV Lebo), Jordany Martinus (FC Eindhoven), Zaid el Morabiti (ASV Lebo), Karim Mossaoui (Hovocubo), Peter Rozenbeek (FC Marlene), Oualid Saadouni (FC Eindhoven) en Mats Velseboer (Hovocubo).

* De nummers 15 en 16 van de wedstrijdselectie van het Nederlands team zijn steevast gereserveerd voor zeer getalenteerde zaalvoetballers uit Jong Oranje.

Spanning, strijd en passie

Tjaden verwacht twee aantrekkelijke wedstrijden. “België en Nederland ontlopen elkaar niet veel, dus de duels staan garant voor spanning, strijd en passie. Daar komt nog bij dat de laatste onderlinge ontmoetingen veel doelpunten opleverden. In 2013 eindigden de dubbel tweemaal in 3-3. Een jaar daarvoor werd het 4-4 en in 2009 zelfs 5-5. De toeschouwers komen niet voor niets naar Almere.”

In aanloop naar het EK-plaatsingstoernooi heeft Tjaden bewust gekozen voor sterkte tegenstanders als Servië, Kroatië en Rusland. “Toen we onze voorbereiding startten, was het resultaat nog niet het belangrijkste. Maar gaandeweg de oefenwedstrijden maakten we behoorlijke stappen en gingen we steeds beter spelen. Zo vinden de spelers elkaar beter in de aanval en kunnen we de tegenstander steeds vaker en langer onder druk houden. Dat laatste zag je met name terug in onze laatste ontmoeting met Rusland (1-0 verlies).”

De dubbel tegen België vormt de afsluiting van de voorbereiding van het Nederlands zaalvoetbalteam op het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap, dat van 8 tot en met 11 april in Georgië wordt gehouden. Behalve het gastland treft Oranje daar Italië en Wit-Rusland.

Erbij zijn in Almere bij Nederland – België?

De toegang in Almere op maandag 20 (uitverkocht) en dinsdag 21 maart is gratis. Maar het is wel noodzakelijk om de kaarten vooraf te reserveren via de webshop van de KNVB. Er is een maximum van tien kaarten per transactie.

Bestel hier de kaarten via de webshop van de KNVB

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P