Hoogeveen Futsal weet weer wat winnen is (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:4 Minuten, 45 Seconden

Emmer-Compascuum – Nadat Hoogeveen Futsal de afgelopen vier wedstrijden niet in winst wist om te zetten was het gisterenavond eindelijk wel raak. In sporthal de Klabbe te Emmer-Compascuum werd ZVV Dosko met 5-8 opzijgezet.

Rob Klooster  vv Hoogeveen Futsal

Met een krappe selectie (Hoogeveen had slechts 2 wissels) gingen de mannen in het blauwwit furieus van start. Deze tactiek betaalde zich al na twee minuten uit. Sander Benjamins wurmde zich knap langs zijn tegenstander, trok naar binnen en rondde koeltjes af: 0-1. Kort na de openingstreffer werd er een aanval van de gastheren afgeslagen, waardoor Sander Benjamins alleen op doelman Bakker af kon gaan. Met deze kans wist hij opnieuw wel raad: 0-2. Hierna vond Dosko het wel even welletjes en was het hun beurt om er een schepje bovenop te gooien. Dat Dosko de laatste weken met scherp schiet werd even gedemonstreerd door een speler in het groen wit die van afstand hard de aansluitingstreffer binnen schoot. Hoogeveen had even een wat slordigere fase en daar maakten de gastheren gretig gebruik van. Na knullig balverlies op het middenveld had de spits van Dosko vrije doortocht naar Bas Blanken, maar de goalie wist knap redding te brengen. Dosko hield het tempo hoog en kwam zelfs op gelijke hoogte. Even later was het weer raak door een pegel vanaf de zijlijn die in het net achter Blanken eindigde: 3-2. Dus werd het tijd voor Hoogeveen om de schade te gaan herstellen. Dat lukte kort voor rust via een mooi opgezette aanval die uiteindelijk op aangeven van Sander Benjamins door Sander Hartman werd afgerond: 3-3. Vlak voor rust bracht doelman Bakker nog redding op een afstandsschot van Andres Hoogeveen.

Na de rust werd de sfeer in het veld grimmiger doordat scheidsrechter Vroon aan beide kanten (te) veel toeliet. Hoogeveen wist hier het beste mee om te gaan en ging verder waar het vlak voor rust gebleven was: jagen op doelpunten. Andres Hoogeveen was opnieuw dichtbij met een afstandsschot en kort daarop hielp Sander Benjamins nog een kans om zeep. Drie minuten later was het dan wel raak. Doelman Bakker kon net niet bij een voorzet van Sander Benjamins waardoor Frank Benjamins de bal eenvoudig het lege doel in kon tikken. Vlak na deze goal werd er een overtreding gemaakt op Niek Bosscha waardoor Andres Hoogeveen mocht aanleggen voor een vrije trap die hij van net buiten de cirkel via het been van de keeper binnen schoot: 3-5. Het spel bleef zich in een razend tempo van helft naar helft verplaatsen. Dosko werd een paar keer gevaarlijk met afstandsschoten, maar toch was het Hoogeveen dat de score verder uitbreidde. Via een snelle counter kwam de bal opnieuw bij Sander Benjamins die wederom de bal goed voorgaf op Sander Hartman die zo die 3-6 binnen kon schieten.

In plaats van gas terug nemen bleef Hoogeveen op zoek naar doelpunten. Dit in combinatie met slechts twee wissels op de bank leek echter zijn tol te gaan eisen. Dosko werd weer sterker en kwam op 4-6 door hard schot vanaf de zijkant. Enkele minuten later vond scheidsrechter Vroom dat goalie Blanken te lang treuzelde met de bal in het spel brengen en gaf Dosko een vrije trap op een meter of drie van de goal. De eerste poging werd op de lijn gered door een verdediger, maar de scheidsrechter vond dat Blanken te vroeg inliep. De tweede poging werd gered door Blanken, echter werd dit beloond met een gele kaart omdat Vroom opnieuw vond dat Blanken te vroeg inliep. Nadat Andres Hoogeveen het keepersshirt van Blanken aan had getrokken mocht Dosko het voor de derde keer proberen. Ditmaal was het wel raak, al liep Andres Hoogeveen nog eerder in dan Blanken daardoor deed: 5-6. De spanning was weer helemaal terug en de Hoogeveeners leken er conditioneel even doorheen te zitten. De mannen van Dosko gingen op zoek naar de gelijkmaker maar kwamen veelal niet verder dan schoten van afstand, of werden afgestopt door de sterk verdedigende Jacco Tuinstra. Het was vervolgens Sander Hartman, de hele avond al een plaag voor de Dosko defensie, die aan alle onzekerheid een einde leek te maken. Hij pikte de bal op op het middenveld, passeerde zijn directe tegenstander en trok naar binnen om vervolgens die 5-7 op het bord te knallen. Met nog vier minuten op de klok was dit het signaal voor Dosko om goalie Bakker in te wisselen voor een extra veldspeler.

Het werd nog even onnodig spannend toen Niek Bosscha balverlies op het middenveld alleen nog kon corrigeren met een overtreding en daardoor met geel naar de kant moest. Hoogeveen had op dat moment nog drie veldspelers staan tegen de vijf van Dosko. In deze fase wist Blanken zich te onderscheiden door met kunst- en vliegwerk alles uit zijn goal te rammen. Sterker nog, in de laatste minuut kon hij nog een assist bijschrijven. Toen de tijdstraf van Bosscha erop zat en hij het veld weer was ingelopen werd hij totaal over het hoofd gezien door de Dosko defensie. Blanken gooide de bal ver uit en het was voor Bosscha vervolgens een koud kunstje de bal in de lege goal te schieten: 5-8. De scheidsrechter liet Dosko hierna nog wel aftrappen, maar vond het kort hierna wel welletjes.

Hoogeveen liet vanavond zien behalve over voldoende voetballende kwaliteiten, ook over een gezonde vechtersmentaliteit te beschikken. Door de overwinning op Dosko heeft Hoogeveen de achterstand op koploper Frisia, dat zelf thuis niet verder kwam dan 5-5 tegen ONR, teruggebracht naar twee punten. Hoogeveen heeft momenteel echter wel een wedstrijd minder gespeeld. De competitie zal op 8 Maart worden hervat met een uitwedstrijd bij Waterpoort Boys.