Oranje zaal verliest tweemaal van Rusland, maar krijgt staande ovatie van het massaal opgekomen publiek

0 0
Leestijd:2 Minuten, 10 Seconden

Oranje zaal heeft maandag 23 en dinsdag 24 januari jl. in sportcentrum Landstede te Zwolle een oefeninterland mogen spelen tegen Rusland. Ja, u leest het goed. Mogen spelen! Want Rusland is vice-wereldkampioen, werd tweede op het meest recente EK en is de huidige nummer 3 van de wereld. Een team van dat kaliber krijg je niet zo maar in de boeken, maar in dit geval was het Rusland zelf dat aangaf dat ze wel een oefenwedstrijd tegen Oranje wilden spelen. En deze kans liet bondscoach Max Tjaden –in de voorbereiding voor het EK 2018– uiteraard niet aan zich voorbij gaan.

KNVB Media

Maandag jl. speelde Oranje dus de eerste wedstrijd. Dit werd een wedstrijd waarin Oranje leuk mee kon doen, maar als Rusland even “gas” gaf dan zag je het aanwezige kwaliteitsverschil nadrukkelijk. Uiteraard is dat geen schande, want alleen de trainingsarbeid van beide teams verschillen al enorm. De Russen –allen full-prof– houden acht trainingssessies per week, Oranje “slechts” twee. De eerste wedstrijd ging dan ook met 1-4 (0-2) verloren.

Dinsdag jl. stond er een heel “ander” Oranje in het veld. Het durfde Rusland meer vast te zetten en creëerde (meer) kansen dan in de eerste wedstrijd. Het leverde dan ook een meer dan verdienstelijke 0-0 ruststand op. In de 2e helft was het Eder Lima die Rusland in de 23ste minuut op voorsprong bracht middels een fantastische vrije trap, maar hier bleef het bij. Oranje speelde met veel passie en kon helaas het fantastische optreden niet belonen met een gelijkspel. iets dat zeer zeker verdiend zou zijn.

Een nipt verlies dus voor Oranje, maar zo voelde het niet voor de spelers, staf en toeschouwers. Een staande ovatie kwam dan ook ten deel aan Oranje. Een bevestiging dat Oranje weer mee doet en de kwalificatie voor het EK in Minsk met vertrouwen tegemoet kan gaan.

“Er werd wel eens gezegd: het is bij jullie de jongens tegen de mannen.” Uitspraken waar Tjaden zich aan stoorde. “We hebben vanavond laten zien dat wij prima met de mannen mee kunnen.”

Statistieken maandag 23 januari 2017

Nederland-Rusland 1-4 (0-2)

Scoreverloop
5. Abramov 0-1, 20. Shayakhmetov 0-2, 26. Chishkala 0-3, 35. Chishkala 0-4, 35. Amrani 1-4

Opstelling Nederland
Rozenbeek, Saadouni, El Ghannouti, Makraou, Bouzambou, Mossaoui, Amrani, Martinus, Velseboer, Attaibi, Bouyouzan, St. Juste en Neil

Statistieken dinsdag 24 januari 2017

Nederland-Rusland 0-1 (0-0)

Scoreverloop
23. Lima 0-1

Opstelling Nederland
Grimmelius, Saadouni, El Ghannouti, Makraou, Bouzambou, Mossaoui, Amrani, Bouyouzan, Velseboer, Attaibi, Martinus, St. Juste, Neil, Van den Akker en Van den Eijnden

 

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
P