ZVV Urk/Bakkerij de Kof begint aan tweede seizoenshelft

0 0
Leestijd:2 Minuten, 46 Seconden

Alhoewel de winterstop al weer een tijdje ten einde is, beginnen de zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof komende vrijdag thuis tegen Futsal Marum pas aan de tweede seizoenshelft van de Topklasse F. Afgelopen vrijdag werd de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft met 2-2 gelijkgespeeld tegen het lastige WMC.

Hendrik Brands

Voorsprong
Nog altijd gaan de Urkers fier aan kop in de Topklasse F. Ondanks het feit dat de selectie van coach Herman Spel voor het eerst sinds lange tijd weer punten verspeelde, heeft De Kof 1 nog altijd enkele punten voorsprong op haar naaste belagers. Ook hebben de Urkers nog een wedstrijd tegoed, waardoor men ook voorlopig de koppositie niet hoeft kwijt te raken.

Rug rechten
Toch moet ZVV Urk/Bakkerij de Kof oppassen voor verzwakking. Afgelopen weekend vertelde coach Herman Spel in een interview tegenover radio Noordoostpolder, dat er soms onbewust een bepaald gevoel opkomt bij de spelers, dat het wel goed komt, en men niet volledig geconcentreerd is. Men is dan een paar procent minder, en krijgt het dan lastig tegen ploegen die juist tegen de koploper wel hun stinkende best doen en die extra procenten meer wel kunnen geven. Ondanks dit puntverlies is er volgens Spel geen reden tot paniek en zal komende vrijdag de mouwen weer worden opgestroopt als Futsal Marum op bezoek komt.

Futsal Marum

De eerste seizoenshelft zit er op, en we beginnen weer opnieuw aan het speelschema. In Sporthal de Schelp is Futsal Marum vrijdagavond te gast. De uitwedstrijd in Marum werd nog met 1-7 gewonnen door de Urkers, waardoor het vertrouwen in de thuiswedstrijd ook groot is.

De selectie van coach Erik Donker kent tot nu toe een teleurstellend competitieverloop en is terug te vinden op plek 11 van de ranglijst. Vorig seizoen speelde Marum nog om promotie naar de Eerste Divisie, maar dit seizoen is daar vooralsnog geen sprake van. De zaalvoetballers uit Marum presteren wisselvallig en leidden veel puntverlies in spannende wedstrijden. Alleen de eerste wedstrijd tegen De Kof 1 resulteerde in een ruime nederlaag, maar de andere wedstrijden werden nipt verloren, nipt gewonnen of gelijkgespeeld. Uitzondering was de thuiswedstrijd tegen Exstudiantes, welke met 9-3 werd gewonnen.

Wisselvallig
Futsal Marum begon het jaar 2017 sterk met een mooie uitoverwinning op ZVV Reuz (4-7) maar was vervolgens niet opgewassen tegen Futsal Winsum (5-2) In de eerste seizoenshelft wist Marum slechts driemaal te winnen, werd er tweemaal gelijkgespeeld, en verloor men al zes keer in tot nu toe elf competitiewedstrijden.

Tegen koploper ZVV Urk zal Futsal Marum gaan voor eerherstel. De thuiswedstrijd ging voor Marum met ruim verloren, maar in Sporthal de Schelp zal de ploeg van coach Erik Donker gaan voor een stunt zoals men twee weken geleden ook deed op bezoek bij ZVV Reuz. Voor de Urkers dus geen reden voor onderschatting. Na het puntverlies van afgelopen weekend heeft De Kof 1 iets goed te maken voor eigen publiek.

Vrijdag
De wedstrijd in Sporthal de Schelp begint om 21.00 en staat onder leiding van scheidsrechter Basstra. Zoals dit seizoen gebruikelijk heeft jeugd onder 16 jaar gratis toegang. Om 20.00 speelt ZVV Urk/Bakkerij de Kof 2 een thuiswedstrijd tegen Waterpoort Boys. Deze jonge selectie heeft de steun van het fanatiek thuispubliek hard nodig en hoopt weer een overwinning uit het vuur te slepen.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P