Show in uitverkocht huis (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:1 Minuten, 46 Seconden

Vooropgesteld, gezien het verschil tussen Eredivisie en Eerste Divisie was de winnaar vooraf voorspelbaar. Het zou heel raar moeten lopen als Hovocubo als regerend landskampioen zonder winst naar huis zou terugkeren.

Bron: Hovocubo

De thuisclub had niets te verliezen en heeft op alle fronten er alles aan gedaan om er een mooi feestje van te maken. Texel is ook met vlag en wimpel geslaagd. De ontvangst was top, de organisatie rond de wedstrijd was top, de ambiance was top en wat er tussen de lijnen gebeurde was ook top. Een uitverkocht huis genoot van galleryplay.

De Eilanders vlogen er gelijk in om hun huid duur te verkopen. Coach Martijn de Vrij heeft zijn spelers goed geprepareerd en streden naar vermogen. Volle 100%. Er werd door de thuis ploeg met veel druk gespeeld en uit een corner werd de bal tegen het been van Faisal Mellah gespeeld die daarmee ongewild de bal in het eigen doel tikte. Binnen drie minuten kwam Hovo via Zakaria Amrani weer langszij en nog geen minuut later bracht Pieter Jan Eelman Texel weer op voorsprong en de tribune in extase.

Maar, het is bekend. De kracht van Hovocubo is zich vooral niet gek te laten maken en vooral geduld bewaren en in eigen strategie te blijven geloven. De laatste 10 minuten voor de rust waren dan ook volledig voor de bezoekers waar het uitliep naar 2-5.

In de tweede helft kon Texel niet meer volhouden en Hovocubo kreeg het op z’n heupen. Mooie combinaties en individuele acties waarvoor het publiek naar de hal was gekomen. Aan het einde van de wedstrijd was het winst voor Hovo. De grote winnaar echter aan het einde van de rit: Het publiek. Alles klopte. Hovocubo liet zien wat zaalvoetbal op het hoogste niveau is, maar de credits gaan naar de eilandbewoners die zelf er alles aan hebben gedaan om er een prachtige zaalvoetbalavond van te maken.

Hovocubo gaat door naar de halve finale. De andere ploegen die door zijn zijn: zvv Ede, BE ’79 en asv Lebo. De loting vindt plaats op 23 januari a.s..