’t Knooppunt bij laatste zestien in Eliteronde UEFA Futsal Cup

0 0
Leestijd:1 Minuten, 43 Seconden

’t Knooppunt heeft een bijzondere prestatie in de UEFA Futsal Cup geleverd. De landskampioen is in het Slowaakse Bratislava in de poulefase van het hoofdtoernooi eerste geworden, waardoor de Amsterdamse formatie zich bij de beste zestien van Europa heeft gekwalificeerd. Daardoor mag ’t Knooppunt eind november uitkomen in de Eliteronde.

Benny Ruff (De Telegraaf)  De Telegraaf

Het komt bijna niet voor dat een Nederlandse zaalvoetbalclub zover weet te reiken in de ’Champions League van het zaalvoetbal’. Jamal el Ghannouti was dan ook helemaal in de wolken toen hij en zijn teamgenoten na de zege in de laatste poulewedstrijd (3-1 op de Poolse kampioen Bielsko Biala) concurrent Georgians Tbilisi zagen verliezen van Slovan Bratislava (0-7). „Daarmee gingen wij verder in het toernooi. We hadden eerder Bratislava met 6-4 verslagen en dit onderlinge resultaat was dus doorslaggevend. We komen nu in de Eliteronde de crème de la crème van het internationale zaalvoetbal tegen”, glundert El Ghannouti.

’t Knooppunt heeft drie zware wedstrijden in de poule moeten afwerken. El Ghannouti: „Onze medische staf heeft topwerk verricht door iedereen fit aan het duel te krijgen. Echt klasse. Ik zie de kwalificatie voor de Eliteronde dan ook als een teamprestatie, iedereen heeft daar zijn bijdrage aan gehad. We moesten het in Slowakije tegen profclubs opnemen die alleen maar met zaalvoetbal bezig zijn en zeker vijf á zes keer in de week trainen. Wij zijn vergeleken met hen gewone amateurs die twee keer per week bezig zijn en vrijdag onze competitiewedstrijd afwerken. In de Eliteronde zal het overigens helemaal top worden. Dan treffen we gelouterde ploegen als Barcelona, Dynamo Moskou en Benfica.”

Voor El Ghannouti is het de tweede keer dat hij met een Nederlandse club de Eliteronde bereikt. „Enkele jaren geleden wist ik met FC Eindhoven als eerste Nederlandse club zover te komen. ’t Knooppunt is dus de tweede Nederlandse zaalvoetbalclub die het zover schopt. Dit is een unieke prestatie. We zijn enkele maanden onderweg in het nieuwe voetbaljaar en het seizoen lijkt al geslaagd met het bereiken van de Eliteronde, maar dit smaakt naar meer.”

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P