Terugkeer van een vedette – Zaalvoetballers Volendam beginnen met remise (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:2 Minuten, 47 Seconden

Nog voor de eerste ‘officiële’ bal van dit seizoen is gaan rollen, heeft ‘good old’ Hjalmar Hoekema – al ??? coach bij de zaalvoetballers van RKAV Volendam – heugelijk nieuws te melden. ,,Robin Bont zit weer op voetbal”, klinkt het opgewekt.

Bron: RKAV Volendam (Jan Koning alias Lollie) / Foto: Cornell Tol

,,Ik meen het echt!” We kunnen het bijna niet geloven en bellen daarom even met ‘Bontje’ zelf en die bevestigt het heugelijke feit. ,,Inderdaad, ik zit weer op voetbal. Het scheelde niet veel of ik moest mezelf weer opnieuw inschrijven. Mijn licentie was bijna verlopen”, lacht de altijd goedlachse vedette terwijl we zijn kleintje op de achtergrond horen spelen. ,,of ik nog wist of ik links of rechts was? Dat maakt niet uit. Nog steeds tweebenig!”

De toon voor dit seizoen is weer gezet. Ook dit jaar straalt het plezier er weer vanaf bij Hjalmar & Co. Iets dat al jaren lang het sterkste wapen is van de groep. Bont heeft voor dit seizoen direct hoge verwachtingen. ,,Ik ga natuurlijk voor de titel ‘Speler van het Jaar’. Voor minder doe ik het niet”, zegt hij met een knipoog. ,,Nee, even zonder dollen. Ik heb het wel ontzettend gemist en juist omdat je zo lang niet hebt kunnen voetballen, ga je het extra waarderen. Daarom zal ik er dit jaar nog meer van genieten. Dat is zeker.”

Bij genieten horen ook goede resultaten en daarover is ‘Bontje’ net als zijn coach wat minder uitgesproken. ,,Ik heb geen idee wat ik moet verwachten dit seizoen. We hebben een hoop nieuwelingen en veel van ons hebben nog niet veel ervaring, maar dat kan ook een voordeel zijn. Die zijn nog heel erg gretig.”

Vedette
Hjalmar bevestigt de woorden van zijn vedette. ,,De nieuwelingen krijgen geen tijd om zich aan te passen en zullen er direct moeten staan. Ik heb dus grote behoefte aan snelle leerlingen. Desalniettemin heb ik er ook dit seizoen weer alle vertrouwen in dat we er samen een mooi seizoen van zullen maken.” En met die woorden wordt er toegewerkt naar de eerste wedstrijd met ZVV Eindhoven. Een oude bekende en niet altijd om de juiste redenen. Van enige onrust is deze avond gelukkig geen sprake en het zijn de voeten van de spelers die spreken.

En dan vooral die van (jawel) Robin ‘Drum’ Bont. Hij is bij zijn rentree goed voor twee treffers (van de drie) en kramp in twee benen. Dit toont zijn inzet aan in de wedstrijd die uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel zou eindigen. De derde treffer – de tweede van Volendam in deze wedstrijd – komt op naam van Nick Schilder.

Met de uitslag kan coach Hoekema goed leven. ,,De uitslag stond bij de rust al op het scorebord en we hebben ons daarna wat terug laten zakken. Het kon beide kanten op, maar uiteindelijk verdiende geen van beiden de overwinning en is 3-3 dus een mooie afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Wat mij betreft een goede start van het seizoen en hier kunnen we verder op bouwen. Duncan Nieuwpoort – een van de vele nieuwelingen – maakte een goede indruk en doelman Thomas Bakker heeft zich vandaag echt onderscheiden. De absolute uitblinker was uiteraard Drum. Als je bij je rentree na zo’n lange tijd gelijk twee keer scoort, tja. Dan ben je een hele grote.”

Meer info: Eredivisie

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P