TZR Fermonia Boys wint Limburgse derby tegen FC Coronaas

0 0
Leestijd:2 Minuten, 13 Seconden

Afgelopen vrijdag speelde onze mannen de uitwedstrijd tegen FC Coronaas. FC Coronaas dat twee wedstrijden minder gespeeld heeft is terug te vinden op de 6e plek van de ranglijst. Wanneer ze de inhaalwedstrijden winnend zouden afsluiten, zou het gat met de vijfde plek nog maar drie punten zijn.

Bron/Foto: TZR Fermonia Boys

Onze mannen zijn nog steeds ongeslagen en wisten na de topwedstrijden van de afgelopen weken, dat de wedstrijd tegen FC Coronaas wel eens een lastige wedstrijd zou worden. Eén ander spelbeeld, een andere beleving en een tegenstander die de schade beperkt probeert te houden. Mo El Amri ( vakantie ) Ayoub Dada en de nog steeds geblesseerde Jeremy Fermont, waren afwezig.

Eerste Divisie C
vr 1 maart 2024
- 21:00
F.C. Coronaas
1 2
TZR Fermonia Boys

Vanaf het begin was het spelbeeld duidelijk. FC Coronaas zakte volledig in en onze mannen moesten het spel maken. Paal, lat en keeper zorgde er voor dat onze mannen niet met een 0-5 de rust in gingen, maar slecht met 0-1. De 0-1 werd gescoord door Jeffrey Rijkers. Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld te zien, FC Coronaas dat inzakte en onze mannen die het spel maakte. Een misverstand bij een 5 tegen 4 situatie leverde geheel tegen de verhouding in, de 1-1 op. Sami Belfaqir zorgde door een persoonlijke aktie voor een nieuwe voorsprong voor onze mannen. 1-2. De 1-2 werd niet meer weggegeven en zo werd er een zakelijke overwinning behaald.

Achteraf is altijd makkelijk praten over het zeer felle en compact spelende FC Coronaas, of de scheidsrechters die te veel toe lieten. Dit keer moeten onze mannen de hand in eigen boezem steken en de volgende keer de legio kansen verzilveren. Een belangrijke overwinning, waarin we nog steeds de meest scorende en de minst gepasseerde ploeg zijn. Maar nog belangrijker, nog steeds ongeslagen zijn.

Doelpuntenmakers:
Jeffrey Rijkers ⚽️
Sami Belfaqir ⚽️

Man Off The Match
Appie Idlaasri
(met zijn rust en de verantwoordelijkheid die hij als aanvoerder mee nam, had hij een belangrijk aandeel in de overwinning)

Vrijdag 8 maart a.s. staat voor onze mannen wederom een mooie wedstrijd op het programma. In een thuiswedstrijd komt FC Botafogo op bezoek in de Jo Gerris zaal.

Meer info: Eerste Divisie C