Waterpoort Boys maakt gehakt van SC Flamingo

0 0
Leestijd:4 Minuten, 23 Seconden

Nadat Waterpoort Boys in de eerste ronde van de beker veel moeite met SC Flamingo 2 had en eerst na strafschoppen de volgende ronde bereikte, heerste algemeen de gedachte dat de wedstrijd tegen de hoofdmacht van de Leeuwarders wel eens een lastige pot zou kunnen worden.

Bron: Waterpoort Boys

Die gedachte werd echter niet bewaarheid, want de ploeg van coach Aalt de Wit was op alle fronten beter en met de einduitslag (11-0) kwam de formatie uit de Friese hoofdstad nog goed weg.

Snelle treffers
Meteen vanaf het begin zette Waterpoort Boys de toon. Dat resulteerde al snel in de eerste dreiging, doch Stefan Kroon kon net niet bij een pass van Kevin Kedde. Vervolgens werd een actie van Andy de Vries een halt toegeroepen en eindigde een vloeiende combinatie tussen diezelfde De Vries, René Cnossen, Kevin Kedde (foto) en opnieuw Cnossen in het zijnet. In minuut vier was het echter wel raak, toen Waterpoort Boys een vrije trap kreeg en Cnossen die langs de muur tegen de touwen jaste. Een minuut later sloeg Waterpoort Boys na een prima pass van Tim van der Werf voor de tweede keer toe, al had Stefan Kroon daarvoor wel de herkansing nodig.

Ingrepen
Na die tweede goal leek treffer nummer drie slechts een kwestie van tijd, maar bij een schot vanuit de draai van Kevin Kedde ontbrak net de juiste richting en even later was de eindpass bij een counter niet je van het. Kort daarop eindigde een stiftje van Andy de Vries in het zijnet en bij een combinatie tussen Kevin Kedde en Stefan Kroon bracht de keeper van SC Flamingo redding. De gasten doken in die fase een paar keer voor Stefan Rijpkema op, maar door goed werk van de Sneker doelman en door een paar goede ingrepen van Romano Pasveer leidde dat niet tot averij.

Stiftje
Die ontstond aan de andere kant bij de eerstvolgende Sneker aanval wel, want de combinatie tussen René Cnossen en Kevin Kedde was er niet alleen één uit het boekje, maar ook één om in te lijsten. Dat laatste gold even later ook en misschien nog wel meer voor de actie van “Keddira” die een verdediger uitspeelde en vervolgens met een fraai stiftje de keeper het nakijken gaf en daarmee zijn tweede van de avond liet noteren.

Volley
​Na die treffer liet Waterpoort Boys even de teugels vieren en kregen de bezoekers tot twee keer toe een goede mogelijkheid. Beide keren hield doelman Stefan Rijpkema zijn “clean sheet” in stand en even later gaf hij bij een volgende inzet ook geen duimbreed toe. Dat gebeurde in de slotfase van de eerste helft die bij het scheiden van de markt nog iets moois in petto had. Nadat een puntertje van Stefan Kroon niet meer dan een corner opleverde, nam hij een voorzet van René Cnossen in één keer op de pantoffel en met die wonderschone volley zette Kroon de kroon op de eerste helft.

Hoog druk
Bij het begin van de tweede helft probeerde SC Flamingo hoog druk te zetten om zo nog iets van de wedstrijd te maken. Dat voornemen leed echter al snel schipbreuk, toen Kevin Kedde een bal onderschepte en met zijn tweede stift van de avond het halve dozijn volmaakte. Nadat René Cnossen vervolgens de angel uit een Leeuwarder aanval had gehaald en een vrije trap van Leeuwarder makelij niets opleverde, moest doelman Stefan Rijpkema twee keer vol aan de bak om een tegentreffer te voorkomen.

Gallery play
Dat deed hij met verve, waarna hij zag dat zijn ploeggenoten de trukendoos open trokken. Eerst probeerde Tim van der Werf met een artistiek hakje een uitworp van Rijpkema over de doelman te verlengen en even later “bezondigde” ook Stefan Rijpkema zich aan gallery play door één op één met de keeper de bal vanachter zijn standbeen in te schieten.

Vijfde veldspeler
Nadat Romano Pasveer met een prima actie en dito schuiver de stand naar 7-0 tilde, besloot de coach van SC Flamingo om zijn doelman van het veld te halen en om het met een vijfde veldspeler te proberen. Dat had hij beter niet kunnen doen, want in de daaropvolgende fase liep Waterpoort Boys door treffers van Andy de Vries (van afstand in een leeg doel), Kevin Kedde en Tim van der Werf uit naar de dubbele cijfers, waarna de goalie van de Leeuwarders pijlsnel weer terugkeerde.

Rijpkema
SC Flamingo probeerde vervolgens nog wel de eretreffer op het scorebord van de Sneker Sporthal te brengen, maar doelman Stefan Rijpkema weigerde de nul in te leveren. Eerst verlengde hij een bal met de vingertoppen over zijn heiligdom en even later verwerkte hij het gespikkelde monster bij de laatste Leeuwarder mogelijkheid tot corner. Die mogelijkheid was echter niet de laatste actie van de wedstrijd, want die vond aan de andere kant plaats toen de sterk spelende René Cnossen met een hakje Andy de Vries in stelling bracht en die met een bal onder de doelman door de eindstand op 11-0 bepaalde.