0 0
Leestijd:3 Minuten, 55 Seconden

RIJSSEN – De zaalvoetballers van Excelsior’31 speelden afgelopen vrijdagavond een uitstekende wedstrijd in de Eerste Divisie tegen koploper BE’79, maar het stond na veertig minuten zaalvoetbal wel met lege handen. In Sporthal de Reggehal verdiende het minimaal een punt tegen de bezoekers uit Berkel-Enschot, maar het ging in de slotfase met 3-4 onderuit.

Het vertrouwen bij de promovendus uit Rijssen was na de fraaie uitzege bij CFM/Transito goed. Bij de bezoekers niet anders. Als koploper met slechts één gelijkspel en zeven overwinningen, heeft het maar één doel; en dat is het kampioenschap. Toch waren de verwachtingen bij Excelsior’31 hoog en zou het zomaar in staat kunnen zijn om het de koploper lastig te maken. Dit bleek ook deze avond.

In de eerste helft was Excelsior’31 de bovenliggende ploeg. Met veel bravoure en solide spel vermaakte het de toeschouwers. De rood witten openden verdiend de score. Sterkhouder Arnoud Baan bediende met een wonderschone lob Henk Lankamp, die de keeper het nakijken gaf (1-0). Excelsior’31 kon niet lang genieten van deze voorsprong. Uit het niets kwamen de bezoekers uit een standaard situatie langszij (1-1). Hoewel de bezoekers een grote kans kregen om op voorsprong te komen, was het Excelsior’31 dat het meeste balbezit had en meerdere kansen kreeg. De bezoekers hadden het lastig en maakten veel overtredingen. De keeper van de uitploeg hield zijn ploeg in deze fase lang op de been, maar moest na een aantal reddingen kort voor rust capituleren. Jan Borghuis bediende Arnoud Baan. Laatstgenoemde schoot fraai binnen in de voorlaatste minuut voor rust. De bezoekers stonden ondertussen op vijf overtredingen, maar Excelsior’31 was niet bij machte om een 10-meter-trap te forceren. Het koesterde op dat moment ook de 2-1 voorsprong.

 
VIDEO: Excelsior’31 (Jan Nijkamp)

Na rust ging Excelsior’31 door met wat het de eerste helft liet zien. Verzorgd en aantrekkelijk voetbal spelen, en het afdwingen van kansen. Excelsior’31 verdiende de 3-1, maar het afmaken van kansen is niet het sterkste punt van de Rijssenaren. Dit kwam Excelsior’31 duur te staan toen de bezoekers uit het niets op 2-2 kwamen. Wederom een tegendoelpunt uit een standaard situatie. De geslepen ploeg uit Berkel-Enschot herbergt veel spelers met ervaring in de eredivisie en dan zie je langzaam het verschil naar boven komen. Excelsior’31 had het gaandeweg de tweede helft lastig en stond al snel op vier overtredingen. Het moest hierdoor ook iets met de rem erop spelen. De bezoekers roken kansen. Deze kregen ze letterlijk ook, maar niet voordat Jan Borghuis Excelsior’31 bijna op voorsprong schoot. Borghuis speelde overigens een uitstekende wedstrijd en lijkt langzaam zijn niveau weer te halen, nadat hij een aantal maanden sukkelde met diverse blessures. Ook Gert-Jan Schultink was deze avond een rots in de branding in de achterhoede, maar kon niet voorkomen dat bezoekers uiteindelijk de 2-3 maakten. Keeper Willard Baan redde in eerste instantie, maar de afvallende bal ging via onderkant lat in doel. Niet veel later viel door onoplettendheid de 2-4.

Excelsior’31 leek geslagen, maar een goede onderschepping van keeper Willard Baan op de middenlijn bezorgde Jan Borghuis de bal. Wederom was hij aangever op Arnoud Baan, die met zijn tweede doelpunt van de avond de 3-4 binnenschoot. Met nog drie minuten op de klok zette Excelsior’31 een vijfde veldspeler in. De Rijssenaren ging slordig om met het balbezit en creëerden hierdoor geen kansen. De uitploeg speelde het geroutineerd uit, zodat Excelsior’31 met een kater achterbleef. Eindstand 3-4.

Toch zal Excelsior’31 deze kater snel moeten vergeten. De nadruk zal moeten liggen op het vertoonde spel, want dit was uitstekend. De hand en speelwijze van de trainers Noël Oude Bennink en Jan Borghuis begint steeds meer vorm te krijgen. Dit is terug te zien op het speelveld. Excelsior’31 laat zien op dit niveau thuis te horen en zich ook te kunnen meten met topploegen (op de enorme zeperd tegen FCK/De Hommel na). Wedstrijden op dit niveau worden op kleine details beslist. Tegen de topploegen komt het hierdoor nog net te kort.

Ondanks de nederlaag blijft Excelsior’31 op de zesde plaats staan. Het ziet de concurrenten ZVV Ede en Madereros CF om lijfsbehoud wel een puntje inlopen. Laatstgenoemde team is voor Excelsior’31 op vrijdag 7 december tevens de volgende tegenstander. Voor Excelsior’31 een cruciale uitwedstrijd. Excelsior’31 heeft een gat van vier punten op het team uit Wijchen.

Doelpunten Excelsior’31:
Arnoud Baan (2), Henk Lankamp

Wedstrijdselectie Excelsior’31:
Willard Baan (k), Jan Baan (k), Arnoud Baan, Jan Borghuis, Serhat Sakru, Gert-Jan Schultink, Henk Lankamp, Nikzad Mahbobi, Maarten Postma, Rik Harbers en Tom Kamphuis

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0