Zaalvoetballers sluiten drukke januarimaand af met nipt verlies

0 0
Leestijd:1 Minuten, 23 Seconden

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft een oefenduel in en tegen Frankrijk met 3-2 verloren. Oranje nam een 0-2 voorsprong, maar zag deze voor rust nog volledig verdampen. De 3-2 ruststand was ook de eindstand.

Bron: OnsOranje (Foto: KMVB Media)

De wedstrijd werd zondagmiddag gespeeld op het nationaal voetbalcentrum, in Clairefontaine, op uitnodiging van de Franse voetbalbond. “Het Franse zaalvoetbal zit duidelijk in de lift”, weet bondscoach Max Tjaden.

Ontwikkeling

“Op de Europese ranglijst ontlopen wij elkaar niet veel, maar bij de Fransen zit er duidelijk ontwikkeling in.” Niet voor niets speelt de thuisploeg vanaf woensdag WK-kwalificatie, daar waar Nederland al is uitgeschakeld.

De opening was duidelijk voor het Nederlands team van Tjaden. Hij kon al vroeg juichen, toen Said Bouzambou de score opende. Een minuut later konden de handen opnieuw de lucht in, toen Dennis van den Eijnden er 2-0 van maakte.

Maar de veilige marge werd nog voor rust teniet gedaan. Sterker, de Fransen gingen rusten met een 3-2 voorsprong. Na rust had Oranje wel mogelijkheden op meer, maar slaagde het er niet in om nog een doelpunt te maken. Ook niet met Lahcen Bouyouzan als vijfde veldspeler.

Uitgeschakeld

En zo werd de drukke januarimaand afgesloten met een nederlaag. Eerder werd twee keer gewonnen van Denemarken en gelijkgespeeld tegen België. “Qua resultaten ben ik niet tevreden over dit seizoen”, verklaarde Tjaden. We hadden graag nog deelgenomen aan het WK-kwalificatietoernooi, maar werden in oktober al uitgeschakeld.

“En ik had wat vaker met dezelfde groep op pad willen gaan. Nu moesten we regelmatig schakelen door blessures, overleg met clubs en persoonlijke omstandigheden. Dat was jammer”, besloot Tjaden.