0 0
Leestijd:1 Minuten, 55 Seconden

‘Driemaal’ winst in 1 wedstrijd? Kan dat? Jazeker, allereerst de 1-7 overwinning op KTP Nieuw Roden VR1, dan de koppositie in de Eredivisie overnemen van Team Alkmaar VR1 (dat gelijk speelde tegen Drs. Vijfje VR1) en als derde winst de scores van Sieta de Vries en Amber Werkman die, net als vorige week Rianne Mulder, hun 1e Eredivisie doelpunt maakten. Een zeer succesvolle avond dus voor de Drachtster vrouwen van Symen Abe Hoekstra.

Bron: Drachtster Boys (Foto: TibbesmaFotografie.nl)

De wedstrijd tussen beide teams had een wat eenzijdig karakter. Drachtster Boys/HR Piping was constant naar voren aan het drukken en KTP concentreerde zich op de verdediging en probeerde via de counter gevaar te stichten op het doel van keepster Richelle Gordijn. (Anna Reitsma was niet geheel fit) Dat lukte in de 1e helft maar eenmaal maar Richelle Gordijn hield haar doel schoon. Toch 0-3 ruststand door 3 mooi uitgespeelde , ingestudeerde spelsituaties. 0-1 door Aafke de Hoek, 0-2 Lisanne Kempe en 0-3 Jessie Prijs.

In de 2e helft was het spelbeeld ongewijzigd met dien verstande dat KTP Nieuw Roden er iets vaker uitkwam met de beste kans voor Mariel Miedema die na onachtzaamheid in de DFT defensie een bijna niet te missen kans kreeg echter Gordijn bracht met behulp van Aafke de Hoek redding. Na de 0-4 van Sieta de Vries en de 0-5 van Amber Werkman kwam dan toch de eretreffer voor KTP. Amber Bandringa verraste (inval) keepster Anna Reitsma met een verdekt schot; 1-5. Afsluitend brachten Jessie Prijs (1-6) en Lisanne Kempe (1-7) de eindstand op het scorebord.

Volgende week vrijdag, 31 januari, speelt Drachtster Boys/HR Piping de laatste wedstrijd in de landelijke beker (poule fase) tegen Exstudiantes Zwolle VR1 . Dit alles in de SNIJ Noordhal om 20.30 uur. Bij een gelijkspel of winst (klein verlies mag ook) is plaatsing voor de halve finale van de Landelijke beker een feit.

Selectie KTP Nieuw Roden:
Devi Venema, Nicole v.d. Woude, Martine Kooiker, Myrthe v.d. Veen, Mariel Miedema, Larissa Nijland, Amber Bandringa, Jildau Huitema en Nikki Bosman.

Selectie Drachtster Boys/HR Piping:
Richelle Gordijn, Amber Werkman, Aafke de Hoek, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Marije Procee, Sieta de Vries, Daphne de Jong en Anna Reitsma.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0