0 0
Leestijd:3 Minuten, 58 Seconden

Het was een week met kommer en kwel. Dinsdag 13 december jl. kwamen we nog met team 1 in actie op het Diamanttoernooi te Drachten, dat ons overigens wel een plekje in de finale opleverde (dinsdag 19 december a.s. de finale-avond). Voor vrijdag 16 december jl. waren er afmeldingen voor zowel team 1 als team 2, waardoor we in totaal 9 speelsters en 2 keepster hadden voor 2 teams.

Jappie de Vries  G.S.F.V. Drs. Vijfje

Met ons allen (op een paar na, omdat die nog met blessures kampten en geen twee wedstrijden vol konden houden) moesten we dus tweemaal aan de bak deze avond. En ik moet zeggen, achteraf heeft dit ons geen windeieren gelegd. Team 2 speelde namelijk zeer verdienstelijk 1-1 gelijk tegen Drachtster Boys 3, dat qua verliespunten op een tweede plaats stond. Team 1 won met 6-3 van Team Alkmaar/Sportstars, dat op de laatste plaats stond en nog steeds wachtte op hun eerste overwinning.

Drs. Vijfje Vr1 begon niet scherp aan de wedstrijd. Team Almaar pakte vanaf het begin het initiatief en nadat beide teams wat kansjes hadden gehad , maar de keepsters een score konden voorkomen, scoorde Team Alkmaar in de 8ste minuut tweemaal. In de 12de minuut werd er dan ook een time-out aangevraagd, waarna de draad weer redelijk werd opgepakt en dit in de 17de en 18de minuut al succes had. Tessa scoorde de 1-2 (op goed aangeven van Laura, die eerder op haar beurt middels een fantastische dieptepass van Arte werd bediend) en na een individuele actie scoorde Laura de gelijkmaker, 2-2. Dit werd tevens de ruststand.

Na rust nam Drs. Vijfje het heft in handen en dit leidde in de 23ste minuut al tot een doelpunt. Arte soleerde vanaf eigen helft langs 2 speelsters van team Alkmaar en bracht Tessa in stelling middels een mooie breedtepass, waarna Tessa de bal voor het intikken had; 3-2. Hierna volgden enkele kansjes voor Drs. Vijfje en moest Team Alkmaar wachten tot de 30ste minuut eer zij een kans(je) konden creëren. In de 32ste minuut werd een door Mireille goed opgezette 1-2 met Laura keurig door Mireille afgerond middels een beheerst stiftje over de uitkomende keepster; 4-2.

Hierna begon Team Alkmaar met een meevoetballende keepster te spelen en wilde Drs. Vijfje de marge maar wat graag vergrootten, maar onzorgvuldigheid zorgde er voor dat er pas in de 36ste minuut werd gescoord. Arte kon weer vanaf eigen helft opkomen en bediende Yvonne middels een breedtepass op maat, waarna Yvonne de bal voor het intikken had; 5-2. Met de meevoetballende keepster creëerde Team Alkmaar toen nog wel enkele kansen, maar kwam niet tot scoren. Door balverlies achterin, kon een speelster van Team Alkmaar de bal veroveren, maar Daisy was er als de kippen bij en zette middels een perfecte pass de vrijstaande Laura vrij voor de “keepster”, die keurig werd uitgespeeld en de bal in het lege doel kon schieten; 6-2. In de laatste seconden van de wedstrijd kon een afstandschot van Team Alkmaar niet meer door Laura worden ontweken en kreeg zij de bal tegen haar armen aan, waardoor Team Alkmaar middels een strafschop de 6-3 kon noteren. Dit werd dan ook de eindstand.

Een mooie en verdiende overwinning, in een wedstrijd waarin veel gebeurde maar het publiek helaas niet op hoogstaand voetbal werd getrakteerd. De drie punten maken echter veel goed, mede omdat we hiermee de aansluiting hebben gevonden met de top 4. Hopelijk kunnen we in de tweede seizoenshelft nog voor enkele verrassingen zorgen, waardoor we de plaats in het linker rijtje kunnen behouden en…heel voorzichtig hopen op meer.

Statistieken

G.S.F.V. Drs. Vijfje VR1 –Team Alkmaar/Sportstars VR1 6-3 (2-2)

Scheidsrechters
De heer C.S. Jager en de heer A. de Vries

Wedstrijdsecretaris
De heer B. van den Ham

WOTM (in mijn ogen)
Arte Brueren

Scoreverloop
‘8   0-1  Myra Wijngaarden
‘8   0-2  Marit Kunst
’17  1-2  Tessa Spijker (assist Laura de Groen)
’17  2-2  Laura de Groen (assist Arte Brueren)
rust
’23  3-2  Tessa Spijker (assist Arte Brueren)
’32  4-2  Mireille Koster (assist Laura de Groen)
’36  5-2  Yvonne Veenstra (assist Arte Brueren)
’39  6-2  Laura de Groen (assist Daisy Rusch)
’40  6-3  Marit Kunst

Opstelling G.S.F.V. Drs. Vijfje VR1
1. Daisy Rusch, 3. Laura de Groen, 5. Tjitske Sikma (C), 6. Yvonne Veenstra, 7. Arte Brueren, 9. Tessa Spijker, 10. Jose de Jonge en 11. Mireille Koster
Trainer/coach: Jappie de Vries

Opstelling KTP Nieuw Roden VR1
3. Marit Kunst (C), 4. Mandy Warmerdam, 5. Simone Brussel, 8. Myra Wijngaarden, 9. Sabine Hoogland, 11. Saloua Ibrahimi en 12. Pien van Kampen
Trainer/coach: Calvin Timmers

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0