1 0
Leestijd:1 Minuten, 57 Seconden

Op een regenachtige vrijdagavond stond er een fantastische affiche op het programma: zv Libertas tegen ZVG/Cagemax! Nadat de hal weer mooi was versierd door de dames en leiders, gingen de meiden rustig richting de kleedkamers.

Bron: zv Libertas (Foto: Meint de Vries)

Hier kregen ze het nieuws dat de dames van Cagemax vanwege verkeersproblemen niet op tijd zouden komen en dat de wedstrijd later zou beginnen. Uiteindelijk startte de wedstrijd ongeveer 20 minuten later dan gepland, maar de beide teams waren in ieder geval goed voorbereid en warm om de wedstrijd te starten.

Beide teams begonnen de wedstrijd vol energie, maar wisten nog geen grote kansen af te dwingen. In de zevende minuut was het dan wel zo ver! Via een door haarzelf opgezette aanval zette Jeanine Bosma (zie foto) het eerste doelpunt achter haar naam! Via een doordacht balletje langs de lijn kwam Silke van der Wal met de bal in de hoek te staan. Met een strakke voorzet wist zij Jeanine te vinden voor de goal en deze 100% kans zette zij uiteraard om in een doelpunt, 1-0 voor Libertas!

De rest van de eerste helft regende het kansen, maar deze waren niet enkel voor Libertas. Ook Cagemax wist een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Laura Hummel te verschijnen. Met goed keeperswerk verijdelde zijn meermaals een tegendoelpunt.

In de rust hamerde coach Symen Abe Hoekstra voornamelijk op het uitschakelen van de sterkste schakel in het team van Cagemax, de fysiek bijna niet af te stoppen Marloes Blom. Iedere aanval en bijna alle verdedigende acties kwamen van haar voeten. Vanaf de tweede helft wist Libertas dit steeds beter te pareren. Dit resulteerde in minder kansen voor Cagemax. en dit gaf voor Libertas nog niet meteen aanleiding voor een tegenoffensief.

Tot in de dertigste minuut wederom Jeanine Bosma het net wist te vinden. Met nu ook weer een assist van Silke van der Wal! Met een 2-0 voorsprong gooide Libertas de wedstrijd in het slot, maar wist hier en daar zelf ook nog kansen te creëren. Een derde doelpunt bleef helaas uit, maar de dames kunnen terugkijken op een mooie pot met daarbij 3 verdiende punten!

Hiermee staat Libertas op de 4e plek met 11 punten, slechts 5 punten verwijderd van de koploper. Dat belooft nog spannend te worden!

Meer info: Eredivisie Vrouwen