Zaalvrouwen ZVG/Cagemax lijden tegen Libertas eerste nederlaag

0 0
Leestijd:1 Minuten, 8 Seconden

Vrijdag 27 oktober jl. stond de verre uitwedstrijd tegen zv Libertas (Damwâld, Friesland) op het programma. ZVG/Cagemax moest het zonder Patricia Looyen (blessure), Djensy Voets (blessure) en Griffith Vaissaire (interland veld) doen. Lisa Goetjaer en Nidia Bos maakten hierdoor hun officiële debuut.

Bron: ZVG (Foto: Den Uijl Fotografie)

In de eerste helft ging het redelijk gelijk op, maar het was ZVG/Cagemax dat de betere kansen kreeg, maar de keepster van Libertas wist 4x de één op één te pakken. De thuisploeg ging daardoor –door een doelpunt van Jeanine Bosma– met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft ging ZVG/Cagemax vol op de aanval spelen, maar ook toen wilde de bal er niet in. Het was wederom Jeanine Bosma die voor de thuisploeg wist te scoren en een 2-0 voorsprong op scorebord zette. In de laatste 7 minuten had ZVG/Cagemax nog wel een paar tien meter-trappen mogen ontvangen, maar de scheidsrechter dacht hier anders over. Zo bleef de 2-0 op het scorebord staan en lijdt ZVG/Cagemax de eerste nederlaag van het seizoen.

Ondanks de nederlaag blijft ZVG/Cagemax op een keurige tweede plaats staan.

Vrijdag 3 november a.s. staat er geen wedstrijd op het programma; vrijdag 10 november a.s. staat de thuiswedstrijd tegen MSV-Zeemacht op het programma.

Meer info: Eredivisie Vrouwen