Zaalvrouwen Libertas verliezen de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop

0 0
Leestijd:51 Seconden

Tegen alle verhoudingen verloor een sterk Libertas met 3-4 van Exstudiantes uit Zwolle. In een spannende wedstrijd werd in de eerste helft twee keer een achterstand weggewerkt.

Bron/Foto: zv Libertas

Het was Judith Frijling die optimaal profiteerde toen Nicole van der Kooi uit een intrap pardoes haar de bal in de schoenen schoof. De gelijkmaker was er één om van te smullen. Het was Jildou Koning die in een prachtige aanval bij de tweede paal Lotte Bosma (zie foto) op maat bediende. Voor de rookie van het team was dit al weer haar vierde doelpunt in de Eredivisie. Vlak voor rust zette Rianne Bos de Zwollenaren uit een ingestudeerde corner weer op voorsprong.

In de tweede helft namen de Damwâldsters brutaal de leiding door doelpunten van Daniëlle Bosma en Jildou Koning. Beide keren was keepster Alida Visch kansloos. Ondanks drie levensgrote kansen was het slotakkoord voor de Zwollenaren. Het waren Daniëlle van der Velde en Rianne Bos die met hun treffers Libertas in rouw dompelden.

Meer info: Eredivisie Vrouwen