Zaalvrouwen Libertas winnen Noordelijke derby

0 0
Leestijd:3 Minuten, 1 Seconden

Het publiek was vrijdagavond in het ACLO Sportcentrum te Groningen de grote winnaar in de spannende derby tussen het Groningse Drs. Vijfje en het Friese Libertas. Een wedstrijd waar het kansen regende. Het grote verschil was dat de speelhelft van Drs. Vijfje iets natter werd. Hierdoor won Libertas verdiend met 1-2.

Bron/Foto: zv Libertas

Beide teams deden dit seizoen een flinke jas uit als het gevolg van het vertrek van speelsters. Bij Libertas stopten Jessie Prijs, Evelien Mensies, Mariël Miedema en Josefien Slump. Laatstgenoemd moet nu bij de tegenstander voor de broodnodige doelpunten zorgen. Haar zus Isabella stond onder de lat bij Drs. Vijfje een berepartij te keepen.

Wanneer Sam Bosma bij één van de eerste aanvallen uit een standaard intrap bij de tweede paal had gestaan, had zij Libertas al vroeg op voorsprong kunnen zetten. Toch was dit uitstel van executie. Twee minuten later was Isabella Slump kansloos na een prachtige aanval uit het boekje. Silke van der Wal passte op Sam Bosma die bij de tweede paal Jeanine Bosma (geen familie) vrij stond staan. De niet perfect aangespeelde bal werd door haar feilloos tot doelpunt gepromoveerd. Daarna had Libertas het karwei al vroegtijdig moeten beslissen. Het reeg de kansen aan elkaar. Een kopbal van Linda Bosma werd door Isabella Slump op het nippertje over de lat getikt. Silke van der Wal stuitte na een prachtige individuele actie op dezelfde keepster. Ook Sam Bosma kon oog in oog met haar de Groningse goalie niet verschalken. Jildou Koning leek de bal in het lege doel te glijden, maar zag aanvoerster Nina van der Putte de bal van de lijn halen.

De eerste kans van Drs. Vijfje ontstond toen Thirza Leistra te slap door het centrum uitverdedigde. Laurien de Jong stuitte vervolgens op Laura Hummel. De keepster van Libertas leek de Groningse Studenten in het zadel te willen helpen door een bal met veel risico over de as richting de spits van Libertas te willen spelen. Hierdoor kon Josefien tot tweemaal toe beide teams op gelijke hoogte zetten. Maar Laura Hummel redde even vaak op spectaculaire wijze. Dit deed zij ook op inzetten van Nina van der Putte en Renee van der Pijl.

Tot de gelijkmaker was het de grote Silke van der Wal-show. Zij vergat haarzelf en daarmee het team te belonen om drie grote kansen niet te verzilveren. En dan kan de ongeschreven regel uit de lade worden gehaald: als je zelf de kansen niet benut, krijg je een doelpunt om de oren. Dit deed Josefien Slump trouwens op prachtige wijze, door de bal loeihard in het doel te punteren. Een andere ongeschreven regel is dat wanneer je scoort tegen de vereniging waar je tot voor kort de clubkleuren nog verdedigde, je niet mag juichen. Josefien Slump had lak aan deze regel. En terecht overigens. Haar doelpunt vierde zij samen met haar teamgenoten op intense wijze. De vreugde duurde precies drie minuten zuivere speeltijd. Een verdedigster van Drs. Vijfje veranderde een strakke intrap van Marissa Elzinga van richting, waarmee zij haar eigen keepster kansloos liet.

In de laatste kwart van de wedstrijd trok Libertas zich iets terug. Silke van der Wal en Jeanine Bosma miste nog grote kansen en de uitblinker Tessa Grashuis aan Groningse zijde schatte in kansrijke positie de bal verkeerd in. Na het laatste fluitsignaal was de opluchting groot aan Friese zijde. Coach Symen Abe Hoekstra luisterde zijn debuut dus op met een overwinning. Hoewel hij complimenteus was, was hij ook kritisch. Te veel kansen bleven namelijk onbenut en te veel onnodige fouten werden bij het uitverdedigen gemaakt. Werk aan de winkel dus.

Meer info: Eredivisie Vrouwen

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P