Zaalvrouwen ZVV Den Haag boeken een verdiende overwinning

0 0
Leestijd:2 Minuten, 43 Seconden

Een verdiende 5-1 thuiszege voor de ZVV Den Haag Vrouwen op Exstudiantes Zwolle. Een sterk optreden van de Haagse goalie Lisa Franken voorkomt meer Zwolse treffers. Daarbij kwam nog dat de ploeg van HTC René Havermans & ATC Jeffrey Brand zelf goed speelde, gretig en daarmee loon naar werken kreeg!

Bron: ZVV Den Haag (Foto’s: SportSnap.nl)

DEN HAAG – De swingende playlist van “DJ” Romy Scherpenzeel met de daarbij behorende klanken uit de robuuste geluidsboxen zweepte tijdens de warming-up de Haagse speelsters op tot een maximale hoogte. Het leek een voorbode voor een heuse futsal thriller. De nummer 4 –EXS Zwolle– heeft zich dit seizoen versterkt met Oranje futsal topspits Jessie Prijs. Niet de minste! ZVV Den Haag was dan ook vooraf gewaarschuwd! En dat op vrijdag de 13e!

De Haagse ploeg startte voortvarend aan de wedstrijd. In de eerste minuten gaf Samia Kaaoune al haar visitekaartje af, 1-0! Zwolle schrok van die snelle achterstand en sloeg binnen een kwartier toe met de gelijkmaker, 1-1.

Daarna schakelde ZVV Den Haag over naar de overdrive door de opgelegde kansen ook te benutten. Via ‘aanjager’ Stef Valk en nogmaals Samia Kaaouane kwam de thuisploeg op een comfortabele 3-1 ruststand. Den Haag oogde fris en gretig en speelde met passie en lef! Zwolle zag haar doelkansen tot het minimum beperkt door uitstekend handelend optreden van uitblinkster Lisa Franken. De sluitpost van ZVV Den Haag verkeert momenteel in een absolute topvorm.

Na de ‘thee’ kwamen beide ploegen uitstekend uit de startblokken. Zwolle kwam een aantal keren gevaarlijk voor het Haagse doel maar niet meer dan dat. Soms met wat geluk belandde de bal niet achter de excellente goalie Lisa Franken. Den Haag daarentegen ging wel goed en efficiënt om met de geboden kansen. Via Larissa Boerenstam en teamcaptain Priscilla de Vos liep ZVV Den Haag uit naar een zeer verdiende 5-1 eindzege!

Na afloop van de gewonnen wedstrijd toonde coach René Havermans zich uitermate tevreden over het vertoonde spel van zijn speelsters en het behaalde resultaat.

Volgende week vrijdag gaat ZVV Den Haag naar Gorinchem. In ‘Oosterbliek’ moet het ijzersterke ZVG/Cagemax worden bedwongen. Een lastige wedstrijd en een opponent van een zwaarder kaliber. Althans, dat is de verwachting.

Wedstrijdkarakteristieken

(1e helft)
2”   Samia Kaaouane 1-0 ⚽️
10” EXS Zwolle 1-1 ⚽️
16” Stef Valk 2-1 ⚽️
18” Samia Kaaouane 3-1 ⚽️

Ruststand 3-1

(2e helft)
28” Larissa Boerenstam 4-1 ⚽️
35” Priscilla de Vos 5-1 ⚽️

Wedstrijdselectie 🟡🟢

Lisa Franken (K)
Shania De Vlieger (K)
Priscilla Mesker
Sylvana Den Boer
Ramona van der Harst
Samia Kaaouane ⚽️ ⚽️
Stef Valk ⚽️
Lara Notenboom
Larissa Boerenstam ⚽️
Priscilla de Vos (A) ⚽️
Sabrina Pufflijk

Niet inzetbaar: Angelica Hertstein
Geblesseerd: Romy Scherpenzeel

Staf:
HTC René Havermans
ATC  Jeffrey Brand
TV Virginia Multem
TM Ulis van Maanen
Junior TM Lorenzo Den Boer
Hostess: Jasmijn Lodewijk
Niet beschikbaar: TM Leo Den Boer
📸 SportSnap.nl (Frank van Leeuwen)

Meer info: Eredivisie Vrouwen

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P