ZVC Veenendaal blijft in de race voor periodetitel

0 0
Leestijd:4 Minuten, 8 Seconden

Vrijdagavond was er weer het avondje ZVC in Sporthal West. Dit maal was Tigers Roermond 2 de tegenstander. Uit was er met 3-8 gewonnen en er werd wat verwacht van de mannen van trainer Hicham Saidi.

Bron: ZVC Veenendaal (Foto: Teus Nieboer)

Na het verlies tegen de koploper van vorige week, moet het nu alles winnen om de tweede periodetitel te pakken en zo de play-offs naar de Eredivisie veilig te stellen. Mede door de Ramadan en Frankrijk- Nederland waren de tribunes niet zo vol als bij de laatste wedstrijden, maar dat weerhield ZVC er niet van om er weer een spektakel van te maken, al moest de machine wel even op gang komen.

Man off the Match Mohammed Hazzat: ”We begonnen best snel met een voorsprong, maar daarna kregen we het nog best wel even moeilijk. Er werd goed druk gezet op ons. Het was een groot verschil tussen de eerste en tweede helft. Tweede heft hadden ze niets meer te zeggen. Hicham had een paar tactische aanpassingen gedaan, waardoor we meer op eigen helft gingen verdedigen en dan via de counters uitlopen.”

In de tweede minuut had de andere doelpuntenmachine Bilal Tmim ZVC al op een 1-0 voorsprong gezet, maar Tigers bleef gevaarlijk voor Mustafa Kaya komen en maakte in de achtste minuut de gelijkmaker. Met een fantastisch lobje schepte Mohammed el Azzouzi de bal over de keeper en zorgde weer voor de 2-1 voorsprong, maar een minuut later was het alweer gelijk.

“Het begin was inderdaad niet goed,” vervolgt Mourad Marbouh, “We gingen teveel met hun jeugdige spel mee. Het werd teveel op en neer voetbal en we hadden dus geen echte controle over de wedstrijd. Wel wisten we makkelijk te scoren, maar lieten dan ook nog weer wat gaatjes vallen, waardoor zij telkens weer terugkwamen. Dus tweede helft uit een ander vaatje tappen en gewoon ons niveau halen. Dan weten we dat we ook over deze tegenstander heen kunnen klappen.”

In de twaalfde en vijftiende minuut sloeg ZVC het eerste gaatje door twee doelpunten van Mohammed Hazzat, waarna Tigers in de achttiende minuut met de 4-3 weer voor de aansluitingstreffer zorgde. Door de afwezigheid van een aantal basiskrachten, kon ook Aslam Benbouker zijn rentree maken en kreeg jeugdspeler Younes Bagdadi een kans. Hij zorgde één minuut voor de rust voor de ruststand van 5-3.

Hicham Saidi: ”De eerste helft gingen we mee in het rommelige fysieke spel. Dan zie je dat zij een paar goede doelpunten kunnen maken, maar de tweede helft trekken we dat wel weer recht en dan staat er een goede overwinning. We hebben een grote groep en vandaag was het hun kans. Mooi dat Aslam, Younes, Azzouzi en Robbin zo ook minuten kunnen maken. En dan zie je dat die jongens weer meegaan in niveau. Dat is voor mij als coach ook mooi om te zien. Eerste helft was niet zo leuk om te zien, maar tweede helft hebben we het publiek laten genieten.”

“Dat zeker,” vult Mourad aan, ”simpel voetbal is het moeilijkste en eigenlijk hebben we de tweede helft het moeilijkste gedaan: simpel voetballen. Dan kom je snel tot zulke doelpunten. Onze doelpuntenmachines Bilal Tmim en Mohammed Hazzat blinken ook uit in deze wedstrijden en weten het net makkelijk te vinden.”

In de tweede en derde minuut na rust zorgde Bilal Tmim en Mohammed Hazzat voor meer marge met de 6-3 en de 7-3. Hierna was het verzet van Tigers gebroken en ging het hard. Mohammed Hazzat: ”Op een gegeven moment vlogen de goals erin en ik ben blij dat ik zeven goals mocht maken. Op dit moment sta ik op zesentwintig en ik hoop de vijfendertig te halen.”

Bilal en Mohammed hadden het vanavond op hun heupen en waren een constante plaag voor Tigers de tweede helft. Ook keeper Robbin Nieboer mocht zijn minuten pakken en liet zien zijn mannetje te staan. Mohammed Hazzat wist in de laatste zeven minuten nog vier keer te scoren en Bilal Tmim twee keer, wat de eindstand op 13-3 bracht. Nog drie finales te gaan tot de play-offs voor de Eredivisie.

“Volgende wedstrijd JCK, die hebben bij ons thuis een goede overwinning behaald. Was een wedstrijd die beide kanten op kon gaan. Dat wordt weer een topaffiche.” aldus Saidi. “Sowieso is elke wedstrijd lastig. Wij weten dat we kunnen voetballen en zolang wij niet tegen elkaar voetballen, maar met elkaar voetballen, dan komen wij heel ver,” vult Mourad aan. “Ik vind dat we als team drie wedstrijden voor het einde alles in eigen hand hebt om die periode te pakken en je daar ook vol voor moet gaan. Het seizoen is al geslaagd, maar we zijn eigenlijk nu wel verplicht om die periode te pakken. Drie wedstrijden om nog naar uit te kijken.”

De volgende en laatste thuiswedstijd in de competitie is vrijdag 21 april a.s. om 21.00 uur, tegen ZVS/Bodemflex.

Meer info: Eerste Divisie B

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P