ZVF na NNRD OFK-goud nu ook de verdiende kampioen in de Hoofdklasse I

0 0
Leestijd:5 Minuten, 3 Seconden

FRANEKER – De zaalvoetbalploeg van ZVF 1 heeft het wederom geflikt! Nadat het NNRD OFK 2023 werd gewonnen wisten zij op woensdagavond 29 maart jl. kampioen te worden in de Hoofdklasse I van de KNVB- zaalvoetbalcompetitie. Een heuse prestatie van dit sterke en hechte team wat als een ware machine door het seizoen heen walst.

Bron + Foto: ZVF

Op 7 september 2022 werd de competitie afgetrapt met een uitwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen 1. Dit duel werd gelijk overtuigend naar zich toe getrokken want met een 1-13 eindstand werd er huiswaarts getrokken. Hiermee was plek één gelijk een feit en deze plek wilde de ploeg de rest van het seizoen niet meer weg geven. Ook in de volgende viijf wedstrijden hierna wisten de mannen te overtuigen, want al deze vijf potjes werden overtuigend gewonnen. Daarmee wist de ploeg uit zes wedstrijden achttien punten te behalen en had het een doelsaldo van 58 doelpunten voor en 10 tegen. Daarmee had het de koppositie stevig in handen.

Verassende eerste nederlaag

Op elf november 2022 speelde de ploeg een uitwedstrijd tegen het wisselvallige zvv Urk 2. Op voorhand zou je dus denken dat dit een makkie moest zijn, maar niets was minder waar. De Franekers zaten niet lekker in de wedstrijd en de thuisploeg was erg effectief in de afwerking. De uiteindelijke eindstand werd 3-1 en daarmee werd de eerste wedstrijd van dit seizoen verloren. En daarmee was de ploeg voor even de koppositie kwijt aan concurrent FVC 1, dat hun zevende duel op rij wel wist te winnen en daarmee zakte de ploeg uit de kaatsstad naar de tweede plek van de competitie.

Spanning ten top

Maar de ploeg herpakte zich goed en een waar spektakelstuk volgde. In een thuiswedstrijd tegen  zvv Grijpskerk 1 werd het een waar spektakel, maar uiteindelijk wisten de mannen van ZVF aan het langste einde te trekken door met 7-6 te winnen. Daarmee kwamen de mannen na acht wedstrijden spelen op eenentwintig  punten terecht, evenveel als FVC maar die hadden nog een wedstrijd minder gespeeld wegens een afgelasting. Beide ploegen wonnen vervolgens hun volgende duel en dus stonden beide ploegen op vierentwintig punten na respectievelijk acht en negen gespeeld te hebben.

En dan is het 30 november 2022 als we aan speelronde tien gaan beginnen en wat voor een ronde. Het was de ware kraker tussen de nummer twee en één. In puntenaantal dus gelijk maar de Franekers hadden een duel meer gespeeld! Winst was dus het enige wat telde. Het werd een waar spektakelstuk waarin het spannend bleef tot aan de laatste secondes van de wedstrijd. Uiteindelijk werd het een 7-5 overwinning voor de Franekers en daarmee namen zij plek één over van de Leeuwarders. Voor de winterstop speelden de mannen van ZVF nog eenmaal en dit duel werd wederom overtuigend gewonnen (2-9) van Futsal Emmeloord / La Familia 2. FVC speelde voor de winterstop niet meer en dus was het verschil zes punten, met twee duels meer en dus gingen de mannen uit de kaatsstad met een goed gevoel de winterstop in

OFK goud

Begin januari bleef de ploeg in actie en wel op het NNRD OFK 2023. Het presteerde in de groepsfase goed en hierdoor wist het zich te plaatsen voor de finaledag. Deze dag leek een lastige dag te gaan worden maar wat lastig leek te zijn bleek uiteindelijk zeer mooi te gaan worden. Middels enkele spannende potjes wist het zich enigszins verassend maar wel verdiend te plaatsen voor de finale. In deze finale trof het de directe concurrent van de competitie: FVC. Na een voorsprong van de Leeuwarders wisten de Franekers zich goed terug te knokken en uiteindelijk wisten zij de achterstand om te buigen in een voorsprong. Dit bleek uiteindelijk voldoende te zijn, want middels goed verdedigen wisten zij de overwinning over de streep te trekken. Daarmee wisten de mannen goud te pakken in eigen huis en dat betekende een gouden feestje tot in de late uurtjes.

Herstart tweede seizoenshelft

Concurrent FVC wist zich na de nederlaag in de OFK finale goed te herpakken want de twee inhaalwedstrijden werden gewonnen en dus stonden beide ploegen na elf wedstrijden spelen op gelijke hoogte, dertig uit elf al was het doelsaldo van ZVF wel veel beter. Op 27 januari 2023 kwamen beide ploegen wee in actie. De Leeuwarders verloren verassend met 5-4 en ZVF won 4-1 waardoor de voorsprong weer gestegen was naar drie punten. Waar de mannen uit Franeker de volgende drie duels wisten om te zetten in negen punten daar wisten de Leeuwarders eenmaal te winnen en ook een keer te verliezen.

Maar dan is het twintig maart 2023 als de Franekers niet scherp genoeg zijn en ongelukkig gelijk spelen tegen zvv Grijpskerk1.  Maar ondanks deze misstap kwamen de Leeuwarders maar niet dichterbij. Dit ook mede omdat FVC maar bleef verliezen en hierdoor was het verschil tien punten met nog drie duels te spelen voor ZVF en vier voor FVC.

En dan is het woensdag 29 maart 2023. FVC moest vandaag winnen om nog enigszins zicht te houden op de titel maar dan moesten de Franekers verliezen. FVC  won hun duel uiteindelijk met 5-6 en dus was het voor hen afwachten wat de mannen van ZVF zouden gaan doen. ZVF speelde thuis tegen Drachtster Boys 1 en deze wedstrijd werd op overtuigende wijze gewonnen 7-1. De thuisploeg deed wat het moest doen en dus wisten zij zich op overtuigende wijze te kronen tot de kampioenen van de Hoofdklasse I.

Gouden jaar

Een geweldig seizoen werd dus afgesloten met dubbel goud en dus was de stemming geweldig te noemen. Het feestje zou nog lang duren, want met zulke prestaties mag de ploeg hiervan zeker genieten. Eerst het OFK winnen en nu ook nog promoveren naar de Topklasse, eerlijk is eerlijk een prestatie die niet veel ploegen zullen herhalen en dus weet deze ploeg nog wel een prijs in de wacht te slepen door sportploeg van “Gemeente Waadhoeke” 2023 te worden. De ploeg speelt nog twee competitiewedstrijden, waaronder de volgende: uit tegen FVC.

Meer info: Hoofdklasse I

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P