ZVV Beringe/Second Go Electro pakt eerste driepunter van het seizoen in Lichtenvoorde

0 0
Leestijd:2 Minuten, 55 Seconden

Vrijdag 20 oktober jl. heeft ZVV Beringe/Second Go Electro de eerste 3 punten van het seizoen gepakt tegen LZV/Kuypers Hair & Wellness. In de uitwedstrijd in Lichtenvoorde wisten de mannen van Tim van Ophoven een 1-0 ruststand om te draaien naar een 1-3 overwinning. Dit resultaat werd behaald zonder de zieke Bram Meeuwissen.

Bron: ZVV Beringe

ZVV Beringe begon met het kwartet Korsten, Daniels en de gebroeders Amhaouch aan de wedstrijd, maar deze mannen konden in de openingsfase geen potten breken. De Beringse formatie was met 4 wissels afgereisd, dus al snel besloot coach Tim van Ophoven zijn reserves in te gaan zetten. Echter leverde dit niet het gewenste effect. De thuisploeg gaf ook niet thuis, waardoor er een matige en rommelige openingsfase ontstond. LZV/Kuypers was de gelukkigste in deze periode, want na een aantal kansen aan beide kanten was het de thuisploeg met het eerste doelpunt. Na een uitbraak werd een steekpass van richting veranderd, waardoor de verdedigers kansloos waren. De aanvaller van LZV/Kuypers stifte de bal behending over de inglijdende Jeremy Caessens en zo kwam de 1-0 op het bord. Het doelpunt zorgde niet voor veranderingen in het spel, waardoor de eerste helft rommelig bleef verlopen in een laag tempo.

In de rust was coach Tim van Ophoven op z’n zachtst gezegd totaal ontevreden over de drive van zijn ploeg. Was de klad erin gekomen na een lange autorit? Afijn, dit mocht allerminst een excuus zijn. De spelers waren zelf ook totaal ontevreden en gingen volle frisse moed de tweede helft in om de wedstrijd te keren met een aangepaste tactiek.

Dit wierp duidelijk zijn vruchten af, want de drive was terug en ZVV Beringe kwam beter in haar spel. Vlak na rust kwam dan ook de gelijkmaker op het bord na een uitstekende aanval. Marco Daniels en Ayoub Amhaouch wisten feilloos door de verdediging van de thuisploeg te combineren. De vrije schotkans werd tot doelpunt geprolongeerd door de Maasbreese baltovenaar. LZV/Kuypers kon in deze fase het tempo niet bijbenen en moest dit corrigeren met enkele overtredingen, waarvan een bestraft werd met een gele kaart. Hoewel ZVV Beringe direct na de gelijkmaker kansen kreeg op meer, duurde het even voordat de voorsprong op het bord kwam. Weer was de tandem Marco Daniels-Ayoub Amhaouch succesvol. Een eenvoudige een-twee zorgde voor een opening in de defensie, waar Marco Daniels voor de tweede keer in de wedstrijd wel raak mee wist.

In minuut 30 leek de wedstrijd de Limburgse kant op te vallen, maar LZV/Kuypers moest en ging dan ook meer aandringen. Er werd hoger druk gezet, maar echt in de problemen kwamen onze mannen niet. Vijf minuten voor tijd beslist ZVV Beringe dan ook het duel met een derde treffer. Deze keer is het niet Ayoub Amhaouch als aangever en Marco Daniels als afmaker, maar andersom. Er wordt namelijk attent gereageerd op een gekregen intrap. De verdediging van LZV/Kuypers staat niet goed gepositioneerd en Ayoub Amhaouch is er als de kippen bij om de 1-3 binnen te schuiven. In het restant dringt LZV/Kuypers nog wel aan, maar verder als enkele schoten van afstand komt de ploeg niet.

Na een slechte eerste helft krijgt ZVV Beringe toch loon na werken in de tweede helft. De ploeg wist haar rug te rechten en neemt verdiend de 3 punten mee naar huis. Volgende week (27 oktober) staat de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg 1 op het programma.

Meer info: Eerste Divisie C