ZVV Beringe/Second Go Electro verliest eerste wedstrijd na winterstop (incl. VIDEO) – 📷 Henny Joosten

0 0
Leestijd:3 Minuten, 44 Seconden

Het is de mannen van coach Tim van Ophoven niet gelukt om de hervatting na de winterstop succesvol te starten. In eigen huis was Heracles Almelo Futsal 1 met 2-7 te sterk.

Bron: ZVV Beringe / 📷 Henny Joosten

Na een goede eerste helft speelde ZVV Beringe 1 in de tweede helft minder, waardoor er een duidelijk verschil op het bord kwam. ZVV Beringe deed dit zonder de gebroeders Amhaouch en Bjorn Korsten. Daarentegen waren Marco Daniels, Kris Hermans en good old Guus Maessen terug van weggeweest.

De bezoekers uit Almelo zijn de futsalafdeling van Eredivisieclub Heracles Almelo, hebben zich in het begin van seizoen flink versterkt en is nog een outsider voor de titel. In de openingsfase begon ZVV Beringe scherp en ging de wedstrijd gelijk op tussen de nummer 2 en 11 van de ranglijst. Na 5 minuten viel de openingstreffer voor ZVV Beringe. Na een verkeerde inschatting van de uitkomende keeper kon Marco Daniels een lange bal eenvoudig oppikken en in het lege doel schieten. Hierna wisselde Heracles Almelo van spelsysteem, waardoor ze meer aan de bal kwamen. Echter leverde dit aan beide kanten dreiging op, ZVV Beringe op de counter en de bezoekers met individuele acties. In de tiende minuut viel de gelijkmaker. De bonkige spits van de bezoekers kreeg net iets te veel ruimte, kon draaien en schoot onfortuinlijk door de benen van Jeremy Caessens de bal in het doel. Heracles Almelo had het momentum en benutte deze dan ook goed. Twee minuten na de gelijkmaker kwamen de bezoekers dan ook op voorsprong. Boaz Smits kreeg teveel ruimte, versnelde en schoot de bal hard in het doel. Waar Heracles Almelo dacht door te drukken, wist ZVV Beringe de rug te rechten. Kansen waren er, zoals wel vaker, voldoende om de gelijkmaker op het bord te zetten. Sidi Kourouma wist 1 op 1 met de keeper niet te scoren en ook Kris Hermans was dichtbij met een poging op de paal. Met nog 40 seconden op de klok in de eerste helft probeerde ZVV Beringe nog een keer aanzetten, maar goed verdedigend werk leidde een counter van de bezoekers in. Na een klutssituatie voor het doel werd de bal tegen het net gewerkt, 1-3.

EINDSTAND

Na rust kwam ZVV Beringe minder goed uit de kleedkamer. Er werd vaker onnodig balverlies geleden, maar de strijdlust bleef in de ploeg. Een onfortuinlijk moment leidde de 1-4 van de bezoekers in. Lucas den Mulder veranderde een voorzet van richting, waardoor de bal via de voet van Jeremy Caessens in het eigen doel belandde. ZVV Beringe creëerde in het begin van de tweede helft te weinig kansen. In minuut 28 leek de wedstrijd beslist te worden. Spits Stan Nijhuis liet zijn kracht zien en draaide weer sterk weg en bleef rustig voor het doel, 1-5. Hierna besloot Tim van Ophoven de manschappen verder naar voren te sturen, waardoor er een open wedstrijd ontstond. In een alles of niets poging om nog terug te komen in de wedstrijd wist Marco Daniels 6 minuten voor tijd het doel te vinden, 2-5. Helaas bleek deze poging te laat te komen en werden er nog een aantal kansen gemist om echt in de buurt te komen. In de laatste minuten kreeg Heracles Almelo een aantal kansen in de omschakeling, waarvan er ook 2 benut werden.

Geen stunt voor ZVV Beringe/Second Go Electro 1 tegen de huidige nummer 2 van de ranglijst. Wel liet de ploeg voor tweede wedstrijd op rij te zien in staat te zijn om tegen de hooggeklasseerde teams voldoende kansen te kunnen creëren en bleef de strijdlust in de ploeg. Complimenten hiervoor!

Op vrijdag 2 februari a.s. staat de volgende wedstrijd op de planning tegen F.C. Coronaas. De Venrayse ploeg doet het goed en heeft zich in de middenmoot genesteld. In de heenwedstrijd werden in een spectaculair duel de punten verdeeld. Wij hopen dan ook weer op jullie support!

Meer info: Eerste Divisie C