ZVV Urk/Bakkerij de Kof verliest thuiswedstrijd (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:1 Minuten, 59 Seconden

De eerste thuiswedstrijd in Sporthal de Schelp is dit seizoen verloren gegaan. In Sporthal de Schelp waren de reserves van FC Marlene 2 met 1-3 te sterk voor Bakkerij de Kof1.

Bron/Foto: ZVV Urk

Resultaat
Na het goede resultaat van de vorige wedstrijd tegen PKC’83 (2-2) konden de Urkers in het haar eigen Sporthal de prima seizoenoverture geen passend gevolg geven. In de beginfase was het spel levendig, maar kregen beide ploegen geen grote kansen. De bezoekers uit Heerhugowaard hadden een jong talentvol team op de been gekregen, althans een ander FCM2 als wij de voorgaande seizoenen zagen. Zij maakten een gretige en frisse indruk.

Achterstand
Nadat Urk-keeper Marinus Bakker in eerste instantie met enkele knappe reddingen de Urkers op de been hield, moest hij in de twaalfde minuut toch de 0-1 slikken. Een snelle counter was de thuisploeg te machtig en bracht Marlene 2 tot dan toe verdiend op voorsprong.

Toch zouden de Urkers vlak voor rust nog langszij komen. Het was de geroutineerde Willem Snoek die slim oplette toen De Kof 1 een intrap kreeg. Terwijl de verdediging uit Heerhugowaard nog half liep te slapen, kon Klaas Jelle Romkes, die slim weggestoken werd door Snoek, zorgen voor de 1-1 ruststand.

Nederlaag
Na rust kreeg De Kof 1 enkele kansen om op voorsprong te komen. Zo miste Johan Loosman in een een-tegen-een situatie tegen de keeper van Marlene 2.

Toen waren het de bezoekers die wel wisten te scoren, waardoor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 weer in de achtervolging kon (1-2). In de slotfase kregen beide ploegen nog de nodige kansen en had De Kof 1 regelmatig de kans op de gelijkmaker, maar de bal ging er niet meer in aan Urker zijde. Waar FC Marlene 2 in de slotfase nog een tien meter-trap miste, was het even later wel raak voor de bezoekers.

Toen de thuisploeg met Riekelt Snoek als spelende keeper, in de absolute slotfase nog een alles of niets poging deed, kon FC Marlene 2 profiteren van balverlies en de bal in het lege doel schieten (1-3).

Zo kwam er een teleurstellend einde aan een boeiende wedstrijd, waarbij het kwartje voor De Kof 1 helaas verkeerd viel. Aankomende vrijdag mogen de Urkers op revanche, als De Kof 1 op bezoek gaat bij HZV/Het Vennewater.

Meer info: Eerste Divisie A

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P