0 0
Leestijd:1 Minuten, 59 Seconden

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben ook hun derde competitiewedstrijd van het jaar 2020 winnend afgesloten. In Sporthal de Schelp waren de Urkers met 2-0 te sterk voor Excelsior’31, nadat het lange tijd 0-0 bleef.

Bron: ZVV Urk (Foto: ZVV Urk / Video: Jan Nijkamp)

Rommelig
Het duel was aan beide kanten rommelig en chaotisch. In de eerste 10 minuten waren er weinig kansen, maar golfde het spel telkens op en neer. Bij de Urkers miste aanvoerder Jelbert Loosman zijn 2e wedstrijd op rij vanwege een rugblessure (hij hoopt de volgende wedstrijd tegen Zeemacht te halen) Het gemis was voelbaar, want tactisch en organisatorisch werd Loosman achterin gemist. 

De Kof 1 kon derhalve gaandeweg de wedstrijd steeds meer kansen creรซren, maar kreeg de bal niet in het doel. Tot overmaat van ramp raakte puntspeler Willem Snoek ogenschijnlijk zwaar geblesseerd aan zijn knie.Het is afwachten hoe lang de ervaren-zaalvoetballer eruit zal liggen, hopelijk valt de schade mee.

Brilstand
Het was ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 wat de wedstrijd grotendeels domineerde en het heft in handen nam. Onder leiding van de fanatieke coaches Ed Abels en Andy de Jong werd de Urker-ploeg door de spreekwoordelijke twaalfde of voor de liefhebber, zesde man, opgezweept en naar voren geschreeuwd. 

Het leidde tot de nodige kansen, waarin zelfs de paal werd geraakt, maar lange tijd resulteerde het niet in een treffer. Excelsior’31 derhalve was in de omschakeling ook een aantal malen dreigend en het was oppassen voor een plotselinge tegentreffer.

Overwinning
Zou het dan toch? Een bloedeloos 0-0 gelijkspel in het zaalvoetbal? Voorzichtig werd op de tribune hierover gespeculeerd, helemaal nadat niet te missen mogelijkheden & kansen onbenut werden gelaten. Een 0-0 is bij De Kof 1 volgens ondergetekende sporadisch voorgekomen, of was het die ene beker/competitiewedstrijd van 7 รก 8 jaar geleden? Een club-archivaris moet via de sociale media hier maar uitsluitsel over geven…

Gelukkig ging deze wedstrijd niet de boeken in als het duel waarin niet gescoord zou worden, iets waar je in het zaalvoetbal de nodige moeite voor zou moeten doen. Via Klaas Jelle Romkes (1-0) en in de slotminuut een benutte penalty van Kees de Boer (2-0) brachten alsnog een heerlijke driepunter voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1, wat door deze overwinning hun vierde plek verstevigt.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0