Leestijd:2 Minuten, 16 Seconden

Aanstaande vrijdagavond spelen de zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 opnieuw een thuiswedstrijd. Ditmaal is Futsal Delfijl/KBM te gast in Sporthal de Schelp.

Hendrik Brands

Orde op zaken
Na de 8-0 overwinning op Futsal Marum, hebben de Urkers orde op zaken gesteld, nadat twee weken geleden nog puntverlies werd geleden tegen WMC (2-2) De selectie van coach Herman Spel gaat fier aan kop in de Topklasse F, maar moet oppassen voor concentratieverlies of verslapping. Na het puntverlies tegen WMC vertelde Spel nog dat er soms onbewust een bepaald gevoel opkomt bij de spelers, dat het wel goed komt, en men niet volledig geconcentreerd is.

Door met 8-0 te winnen van Marum hebben de Urker-zaalvoetballers een passend antwoord gegeven op de woorden van Spel. Voor zowel de spelers als technische staf zaak om deze vorm/lijn vast te houden.

Futsal Delfzijl
Komende vrijdag komt Futsal Delfzijl op bezoek in het voormalig-visserseiland. Deze ploeg staat momenteel op een zesde positie in de Topklasse F. De zaalvoetballers uit het Groningse-Delfzijl hebben zesmaal gewonnen, zesmaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld. Vorig seizoen deed de selectie van coach René Yagu nog mee om de bovenste plaatsen, maar dit seizoen is Delfzijl vooral terug te vinden in de subtop/middenmoot van de Topklasse F. Men is het jaar 2017 begonnen met één overwinning op LTC (7-5) en twee nederlagen tegen Futsal Winsum (4-9) en Real Camaradas (5-6)

Vorige ontmoeting
De eerste ontmoeting resulteerde in een 3-11 overwinning voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1. De einduitslag doet vermoeden dat het een makkelijke avond was voor de Urkers. Dit beeld vertekent helaas het wedstrijdverloop. Al snel kwamen De Kof 1 op een 1-0 achterstand door onachtzaamheid in de verdediging. In de vijfde minuut kon Jan Kramer al vrij snel de 1-1 tegen de touwen schieten, waarna beide ploegen de nodige kansen kregen en het publiek in Sporthal Bredeschool een vermakelijke wedstrijd kreeg voorgeschoteld.

Nadat Willem Snoek vlak voor rust de 1-2 kon binnenschieten, gingen na rust de remmen los bij ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1. In de 28e minuut kwam Delfzijl nog wel op 2-2, maar daarna was het verzet van de thuisploeg gebroken. Het waren Jan Kramer ( 3x) Kees de Boer (3x) Albert Hendrik Romkes, Johannes Huisman (eigen doelpunt) en Jelbert Loosman wie met enkele fraaie acties en doelpunten voor een 3-11 eindstand zorgden.

Vrijdag
Kan De Kof 1 ook in Sporthal de Schelp een overwinning behalen? De bezoekers uit Delfzijl zullen ongetwijfeld voor eerherstel gaan en hopen op een stunt op Urker-bodem. De wedstrijd in De Schelp begint voor éénmaal om 20.00. Jeugd onder 16 jaar heeft gratis toegang.