Zaalvrouwen Drs. Vijfje geven wedstrijd wederom in laatste minuten weg (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:7 Minuten, 24 Seconden

De wedstrijd tussen de zaalvrouwen van Drs. Vijfje en KTP Nieuw Roden stevende lang op een wedstrijd zonder doelpunten af, echter in de laatste minuten werd tot tweemaal toe slecht verdedigen keihard afgestraft door de formatie van Andy de Jong. Dat het uiteindelijk nog 0-3 werd, is uitsluitend voor de statistieken van belang want de wedstrijd was op dat moment feitelijk al gespeeld.

Jappie de Vries

Drs. Vijfje liet Nieuw Roden vanaf het begin het spel maken maar merkten al gauw dat een topfavoriet als Nieuw Roden daar (ook) heel veel moeite mee heeft. Het was dan ook Drs. Vijfje dat hier al gauw een antwoord op had en in de eerste minuut gelijk twee kansen kreeg, maar helaas hield de doelvrouw van Nieuw Roden de inzetten van zowel Laura als Annebel goed tegen en daarmee haar doel schoon. In de 5de minuut was een strakke bal van Aruni door het centrum, waarbij Annebel slim overstapte, bijna een prooi voor Laura die dan oog in oog zou komen te staan met de doelvrouw van Nieuw Roden, echter de bal was net de hard om deze onder controle te krijgen. Daarna was het een zoekend Nieuw Roden dat niet echt de intentie toonde om te willen scoren (na tien minuten was er nog geen enkel schot op doel geleverd), aangezien de bal uitsluitend “rond” ging en Drs. Vijfje ook nog eens vaak de bal (eenvoudig) kon onderscheppen door zo nu en dan even druk te zetten. Dat Drs. Vijfje hier niet meer uit haalde heeft te maken met het feit dat bij balbezit te gehaast de diepe bal werd gespeeld, waardoor er te vaak onnodig balverlies werd geleden en er dus geen echte kansen gecreeerd konden worden.

Na de eerste 10 minuten werd er een time out aangevraagd door Nieuw Roden, waarna er even meer strijd kwam op de vloer en Nieuw Roden vanuit een vrije trap daadwerkelijk tot een eerste schot op doel kwam, maar Daisy stond goed en kon dit schot tot corner verwerken. Al snel hierna werd er vanuit een aanval op doel geschoten, maar wederom kon Daisy vrij makkelijk redding brengen. Hierna was het weer een zoekend Nieuw Roden dat veel dieptepasses niet aan zag komen en er veel onnodig balverlies werd geleden. In de 16de minuut werd Annebel –met hulp van een speelster van Nieuw Roden– dichtbij het doel van Nieuw Roden bereikt. Helaas rekende zij hier niet op, kon de bal niet goed onder controle krijgen en verspeelde hiermee een kans om Drs. Vijfje op voorsprong te ztten. Hierna schoot Nieuw Roden nog tweemaal op doel; het eerste schot was een makkelijke vangbal voor Daisy, de andere belandde een dikke meter naast de palen.

De laatste 10 seconden van de eerste helft waren misschien wel het spectaculairst. Een intrap van Nieuw Roden –dichtbij de achterlijn van Drs. Vijfje– werd door Drs. Vijfje goed verdedigd en leverde balbezit op. De counter werd door Annebel ingezet en zij speelde de bal af op de mee sprintende Tessa. Haar inzet werd middels een sliding geblokt en leverde een counter van Nieuw Roden op. Deze werd in de afrondende fase afgebroken door het eindsignaal van de zoemer/fluitsignaal van de scheidsrechters. De stand bleef dus op 0-0 steken.

Na rust bleef het wedstrijdbeeld gelijk. Drs. Vijfje kreeg in het begin via Annebel een goede mogelijkheid om de score te openen. Annebel pakte de bal net voor de middenlijn handig af van haar directe tegenstander en creeerde samen met Arte een 2-1 situatie, waarbij Annebel uiteindelijk een schot op doel leverde. Helaas wist de doelvrouw van Nieuw Roden dit schot tot corner te verwerken. Hierna werd het spel van Nieuw Roden wat fysieker, waardoor er enkele overtredingen volgden op zowel Arte als Annebel. Een vrije trap voor Drs. Vijfje van plm. 10m van het doel werd rakelings over geschoten. Hierna volgde een schot van Nieuw Roden vanaf de zijkant die door een goed opgestelde Daisy makkelijk was te verwerken en al snel hierna een “puntertje” van Arte die door de doelvrouw van Nieuw Roden vrij makkelijk werd tegengehouden. Het spel ging snel op en neer en uit een counter van Nieuw Roden werd bijna de speelster bij de 2de paal bereikt, maar deze kwam een teen te kort. Hierna was wederom een counter de basis voor een schot op doel, echter Daisy was weer paraat. Een handsbal van Drs. Vijfje volgde, op plm. 8m van het doel van Drs. Vijfje, echter het schot werd goed geblokt door het “muurtje”. Even later werd na lang balbezit Tessa aan de linkerkant vrijgespeeld, echter zij speelde de bal net te ver voor haar uit om een schot te kunnen plaatsten, aangezien de doelvrouw van Nieuw Roden goed uit haar doel was gekomen en de bal over de zijlijn kon plaatsen. Het was een periode waarin Drs. Vijfje de overhand had, maar dit helaas niet in cijfers uit kon drukken.

Een goede onderschepping van Tjitske leverde balbezit op voor Arte die hierna de slim vrijgelopen Annebel aan de zijkant aanspeelde. Annebel trok naar binnen, passeerde haar directe tegenstander en schoot verrassend op doel, echter weer was de doelvrouw van Nieuw Roden de spelbreekster door een redding op de lijn met haar linkervoet. De counter van Nieuw Roden die hier op volgde, leverde een kans voor Nieuw Roden op maar Daisy stond ook goed op haar plaats en kon redding brengen met haar rechtervoet. Even hierna had Nieuw Roden de score kunnen openen, maar de bal werd een paar meter van het doel naast geschoten. Kort hierna volgde een aanval van Drs. Vijfje, waarin Annebel door Arte in het centrum werd aangespeeld en deze de bal teruglegde op de vrijstaande Tjitske. Tjitske aarzelde geen moment en vuurde een kanonskogel af op het doel van Nieuw Roden, maar wederom was de doelvrouw van Nieuw Roden een sta in de weg. Ook Daisy was hierna paraat op een goed afstandschot van plm. 18m. van het doel.

Een typische 0-0 wedstrijd werd dan ook zes minuten voor tijd wreed verstoord, in het nadeel van Drs. Vijfje. Een afgeslagen aanval van Nieuw Roden werd vervolgd met de jacht op de bal door twee speelsters van Drs Vijfje. Een simpele, maar mooie schijnbeweging van een speelster van Nieuw Roden joeg beide speelsters het bos in en leverde een 3-2 situatie voor het doel op. Dit buitenkansje werd door Nieuw Roden dan ook goed uitgespeeld; 0-1. Dit doelpunt gaf Nieuw Roden een “boost”, want nog maar net bijgekomen van deze teleurstelling werd de achterstand al gauw verdubbeld, ondanks dat de druk op het doel van Nieuw Roden werd vergroot. De druk naar voren werd niet goed uitgevoerd en dit werd door Nieuw Roden goed en simpel uitgespeeld; 0-2.

Hierna werden de remmen helemaal losgegooid bij Drs. Vijfje en dan is het te hopen dat je snel de aansluitingstreffer kunt maken, want anders krijg je ‘m zelf tegen. Dit laatste gebeurde jammer genoeg dan ook; bij het veroveren van de bal door Nieuw Roden in een positie waar je geen balverlies mag leiden (geen rugdekking) werd de 0-3 gescoord. Dit werd tevens de eindstand, ondanks dat Drs. Vijfje in de laatste twee minuten nog wel enkele mogelijkheden kreeg. Annebel schoot nog op de paal, Tjitske schoot na een intrap net naast, een vrije trap –wegens een handsbal– op plm. 10m van het doel werd snoeihard door Tjitske ingeschoten, maar helaas recht op de doelvrouw af en een inzet van Laura –na goed aangeven van Arte– belandde naast het doel.

De sportwet “als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel” ging hier dus weer op. Het lijkt er nu dan ook op dat het halen van een Play-Off plek (definitief) in de koelkast kan, aangezien we nu twee wedstrijden voor de boeg hebben tegen koploper Pernis. In het ergste geval zal dan ook plek 5 (waar we nu staan) nog in gevaar kunnen komen. Maar we zullen onze huid duur verkopen, want niets is onmogelijk, dus gaan we er voor en zien we wel waar het schip strandt.

STATISTIEKEN

G.S.F.V. Drs. Vijfje VR1 – KTP Nieuw Roden VR1  0-3 (0-0)

Scheidsrechters
De heren F. van der Wal, J.P. Wildeboer en R.J. Schripsema (secretaris)

WOTM (in mijn ogen)
Daisy Rusch

Scoreverloop
’34  0-1  Amber Bandringa
’36  0-2  Nikki Bosman
’37  0-3  Grytsje Jongsma

Opstelling G.S.F.V. Drs. Vijfje VR1
1. Daisy Rusch (K), 3. Laura de Groen, 4. Annebel ten Broeke, 5. Tjitske Anouk Sikma, 6. Aruni Slagter (C), 7. Arte Brueren, 9. Tessa Spijker en 10. Jose de Jonge

Opstelling KTP Nieuw Roden VR1
1. Joukje van der Meer (K), 4. Martine Kooiker, 5. Linda Visser (C), 6. Renee Huizinga, 8. Nikki Bosman, 10. Grytsje Jongsma, 11. Jildau Huitema, 12. Amber Bandringa, 14. Mariel Miedema en 21. Stephanie Willemsen (K)

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P