Groene Ster Vlissingen in zinderende wedstrijd langs RKAV Volendam – 📷 Paul ten Hacken – incl. 🎥

0 0
Leestijd:3 Minuten, 3 Seconden

VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen heeft goede zaken gedaan. De ploeg van Hoessein Bouzambou was in eigen huis met 7-6 te sterk voor Volendam. Voor de Vlissingse formatie waren Mourad Azzanagui (3x), Jeremy de Nooijer (2x), Abdoe Abdenbi en Imad Azzanagui trezeker.


Bron: Groene Ster Vlissingen – 📷 Paul ten Hacken

Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al twee keer. Beide keren trok Groene Ster aan het langste eind. Ook nu begonnen de Vlissingers ijzersterk aan het treffen met de Noord-Hollanders. Via de sterk spelende Abdoe Abdenbi kwam de thuisploeg binnen een minuut op 1-0 na een fraaie individuele actie. Groene Ster speelde in een hoog tempo en de bezoekers moesten hier duidelijk aan wennen. Op aangeven van Nabil Azzanagui kon zijn broer Mourad Azzanagui de bal voor een leeg doel binnen tikken; 2-0. De Vlissingers waren heer en meester en kregen kans na kans. Opnieuw zorgde een aanval over meerdere schijven voor een treffer. Imad Azzanagui bediende Jeremy de Nooijer op maat en die maakte er 3-0 van.


De gasten kwamen na deze treffer beter in de wedstrijd en na onoplettendheid achterin stond het plots 3-1. Groene Ster werd slordiger en de bezoekers speelden heel direct naar de Vlissingse goal. Zo moest doelman Youssef Ben Sellam een aantal keer handelend optreden. Groene Ster pakte de draad weer op en maakte kort voor rust de 4-1. (Ex)-profvoetballer Jeremy de Nooijer speelde zichzelf vrij en schoot onberispelijk hard raak met zijn linkerbeen. In de absolute slotfase kon de thuisploeg de score verder uitbreiden, maar vergaten de Vlissingers de trekker over te halen.

Eredivisie (Poule B)
vr 19 april 2024
- 20:30
Groene Ster Vlissingen
7 6
RKAV Volendam


In het tweede bedrijf een hele andere start. De bezoekers uit Volendam begonnen uitstekend aan de tweede helft en kwamen al snel op 4-2. Groene Ster kende een uiterst zwakke fase en kon niet voorkomen dat de gasten kort daarna terug tot 4-3 kwamen. De thuisploeg was totaal niet bij de les en had geen antwoord op het directe spel van de bezoekers. Volendam maakte hier optimaal gebruik van en kwam tot 4-4. De Noord-Hollanders roken bloed en waren ijskoud voor het Vlissingse doel en kantelden de wedstrijd volledig. Volendam liep zelfs uit naar een 4-6 voorsprong.


Vanaf dat moment pakte de thuisploeg het initiatief weer in eigen hand. Groene Ster voerde het tempo op en kreeg een aantal grote kansen om terug in de wedstrijd te komen. Onder aanvoering van Khalid El Hattach werden de gasten naar achteren gedrukt. Dit resulteerde in de 5-6 van sterkhouder Mourad Azzanagui. In de slotfase speelden de Vlissingers met doelman Youssef Ben Sellam als extra veldspeler en dit had effect. De ploeg kreeg legio kansen en via opnieuw Mourad Azzanagui werd het 6-6. Het publiek ging er nog is goed voor zitten en werd op haar wenken bediend. In de slotminuut zorgde Imad Azzanagui met een intikkertje bij de tweede paal voor de verdiende 7-6 overwinning.


Selectie Groene Ster
Youssef Ben Sellam, Karim Ben Sellam; Jeremy de Nooijer, Hamza Zariouh, Mourad Azzanagui, Haitam Kadiri, Khalid El Hattach (C), Imad Azzanagui, Istvan Bakx, Nabil Azzanagui en Abdoe Abdenbi.


Meer info: Eredivisie

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P