Hoogeveen lijdt opnieuw puntverlies in titelrace (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:2 Minuten, 44 Seconden

HOOGEVEEN – Hoogeveen heeft  woensdag 8 februari jl. voor de vierde wedstrijd op rij puntverlies geleden. Ditmaal werd er met 3-3 gelijk gespeeld tegen ZVV Urk 2.

Rob Klooster  Rob Klooster

De Hoogeveners begonnen de wedstrijd prima. Het eigen vertrouwde spelletje werd gespeeld en dat resulteerde al na vijf minuten in een 1-0 voorsprong. Uit een snelle counter was het Andres Hoogeveen die koel afrondde. Helaas leek deze snelle voorsprong een verlammende werking te hebben. De passing werd slordiger, en het spel ongeduldiger. De mannen uit Urk roken hun kans en werden sterker. Na een kleine acht minuten spelen kwamen de gasten op gelijke hoogte. Er werd een overtreding gemaakt, maar scheidsrechter Basstra gaf prima voordeel waardoor Lucas de Wit namens Urk via de binnenkant van de paal de 1-1 binnen kon schieten. Het spel golfde vervolgens over en weer. Nadat Hoogeveen via Vincent Coulier twee keer op de uitstekend keepende Jan-Jurrie Brands stuitte was het Urk dat na slordig uitverdedigen van Hoogeveen via Andries Pasterkamp op 1-2 kwam.

Na de rust veranderde er in eerste instantie niet veel aan het spelbeeld. Hoogeveen bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar dat de bewoners van het vissersdorp ook konden counteren bleek zeven minuten na rust wel toen Andries Pasterkamp opnieuw koel afrondde en de voorsprong naar 1-3 bracht. Kort hierop kregen de Urkers nog twee grote kansen. De eerste werd hard naast geschoten, en kort daarop werd een vrije trap goed gepareerd door Bas Blanken.

Hierna begon het slotoffensief van de blauwwitters. Er werd meer druk naar voren gezet, waardoor Urk niet verder meer kwam dan de lange bal hanteren. Met nog een minuut of tien te gaan was Sander Benjamins dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn puntertje ging net naast. Kort hierop was diezelfde Benjamins het slachtoffer van een stevige charge door de Urker verdediging. Andres Hoogeveen wist wel raad met de verkregen vrij trap en schot de bal snoeihard door de benen van de Urker keeper: 2-3. De druk op het doel van de bezoekers  werd verder opgevoerd wat al snel resulteerde in een kans voor Niek Bosscha die hard op de keeper schoot. Met nog vijf minuten op de klok werd keeper Blanken ingeruild voor een extra veldspeler. Deze wissel had al snel het gewenste effect, Bosscha gaf na een prima actie vanaf de linkerkant hard voor waardoor Jacco Tuinstra bij de tweede paal de bal alleen nog maar hoefde binnen te tikken: 3-3. Twee minuten voor tijd kreeg Hoogeveen nog dé kans op de volle winst. Andres Hoogeveen onderschepte een inworp van de goalie en stuurde Sander Benjamins de diepte in. Deze zag echter de geheel vrij staande mee gelopen Andres Hoogeveen over het hoofd en schoot op de keeper in plaats van de bal breed te leggen. Een minuut later kwam Sander Benjamins goed door vanaf de zijkant maar trof zijn schot de paal.

Hoewel het eindresultaat niet is waar men op gehoopt had kan men wél tevreden zijn met de veerkracht die er getoond is na een 1-3 achterstand. Zeker het laatste kwartier van de tweede helft was het spel goed. Hopelijk kan deze lijn volgende week woensdagavond in Emmen worden doorgetrokken wanneer men op bezoek moet bij het in bloedvorm verkerende ZVV DOSKO.